Orville Cottenie en Els De Corte zijn lijsttrekker en lijstduwer van nieuw politiek collectief ‘Pro 9860’ Met voltallige ambitieuze ploeg naar gemeenteraadsverkiezingen 

In café ’t Plankierke in Moortsele werden de lijsttrekker en lijstduwer van nieuwkomer in de Oosterzeelse politiek Pro 9860 bekend gemaakt. De volledige kandidatenlijst van Pro 99860 voor de gemeenteraadsverkiezing van 13 oktober 2024 volgt binnenkort. Pro 9860 trekt met een volledige ploeg (23) naar de verkiezing. Een verrassing was het niet, Orville Cottenie, de geestelijke vader van het gloednieuw ambitieus project ‘Pro 9860’, is uiteraard naar voor geschoven als lijsttrekker, en Els De Corte, die duidelijk erg goed ligt bij haar teamgenoten van Pro 9860, wordt de lijstduwer van Pro 9860, de kersverse politieke beweging in Oosterzele. Op de persconferentie klonk het duidelijk: Pro 9860 trekt met veel ambitie en veel frisse ideeën naar de gemeenteraadsverkiezing.

Orville Cottenie (zoon van ere – schepen Paul Cottenie) groeide op in Moortsele en woont nu in Scheldewindeke. Gehuwd met Iris. Zijn passies en zijn motivatie vinden hun weerspiegeling in zijn twee banen van bankier én schepen. ‘Ik hou ervan tussen de mensen te zijn, naar hen te luisteren en samen naar oplossingen te zoeken. Familie, vrienden, sport en muziek hebben een speciale plek in mijn hart, ik wil een vernieuwend en positief verhaal schrijven in Oosterzele’, duidt Orville Cottenie.
Els De Corte (°1975), moeder van drie zonen en gehuwd met Christophe, is een geboren en getogen Scheldewindekenaar. ‘Mijn  familie en vriendenkring zijn essentieel in mijn leven’, weet Els. Ze heeft een passie voor sport en is lerares Lichamelijke Opvoeding in de drie basisscholen van Oosterzele. ‘Mijn betrokkenheid bij de gemeenschap en mijn passie voor sport en jeugd hebben mij doen besluiten om deel te nemen aan het positieve verhaal van Pro 9860’.
Op de persconferentie werd ook al een tipje van de sluier gelicht met betrekking van het verkiezingsprogramma.  Orville Cottenie (momenteel onafhankelijk schepen): ‘Ik ben erg trots dat het team van Pro 9860 mij unaniem naar voor schuift als kopman en ik ben fier op de bijzonder sterke ploeg die we in anderhalf jaar tijd op de been kregen. Na jarenlange politieke tegenstellingen en strijd in onze gemeente is het tijd voor een beleid dat die verschillen overstijgt en verbindend werkt. Wij denken niet blauw, oranje, geel, rood of groen,…We denken na over blauwe, rode, gele, oranje én groene ideeën. Wij denken OOSTERZELE’. Een visie die Els De Corte onderschrijft. Els De Corte: ‘Het is een eer de lijst te mogen duwen, ik geloof sterk in de aanpak van Pro 9860. Ik ondersteun de nieuwe politieke beweging. Het gaat niet enkel om een persoonlijke ambitie, maar om een gezamenlijke visie voor een beleid dat meer betrokkenheid met en voor de burger stimuleert. Inspraak, meedenken en meebeslissen moet voor iedereen mogelijk zijn. Een van de belangrijkste prioriteiten van ons verkiezingsprogramma is een compleet nieuwe beleidscultuur. Concreet denken we bijvoorbeeld aan een gemeenteraad die elke vergadering begint met een aantal actuele vragen van de inwoners zelf’, verduidelijkt Els De Corte.
Binnenkort komt er meer info over de standpunten en de kandidatenlijst voor 13 oktober 2024. Op zaterdag 7 september staan een ‘expeditie #pro9860″  en op zondag 8 september een ‘ontbijt XXL’ gepland in GC De Kluize. Op zaterdag kan je het verkiezingsprogramma tot in de details komen ontdekken en persoonlijk kennis maken met alle kandidaten. Op zondag is er een smakelijk en informeel ontmoetingsmoment voor iedereen die de ploeg van meer dan 30 bestuursleden wil leren kennen. ‘We hangen ons programma op aan een klavertje vier met desbetreffende hartjes; het symbool dat staat voor eenheid, om via samenwerking een aangenaam en gezond leven voor alle burgers te waarborgen. En je weet maar nooit waar dat goed voor is, het is ook nog eens een geluksbrenger’, knipoogt Orville Cottenie.
‘We richten ons op een compleet nieuwe manier van bestuur waarin de burger veel meer aan zet is. Het biedt antwoorden die inspelen op een snel veranderde realiteit door een flexibele opstelling. Een ingesteldheid waarbij we niet vanuit een ideologie maar vanuit uitdagingen vertrekken. In dit hart zal je in ons gedetailleerd programma meer ontdekken over: een nieuwe gemeenteraad, beleid waarin transparantie, betrokkenheid en engagement centraal staan, de gemeente als regisseur, ondersteuning door samen te werken en ideeën te delen (co-creatie), luidt de nieuwe beleidscultuur van Pro 9860. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).