Kando relaxt in Oostende en Blankenberge

 

Op vrijdag 16 augustus kan je dankzij Kando (nieuwe naam van KVG) Oosterzele een dagje relaxen, eerst in de Oesterputten in Oostende en nadien aan zee in Blankenberge. Deze kuststad blijft immens populair en is een bestemming voor alle seizoenen. Je vindt in Blankenberge van alles. Het gonst er van de bedrijvigheid op het brede strand en langs de dijk en in de binnenstad met zijn vele winkels en restaurants. Blankenberge is meer dan zon, zee en strand. Interesse? Schrijf dan in voor 10 augustus 2024 bij Hubert en Juliette Van De Sijpe, 0478/ 69 37 91, hubert.vandesijpe@gordianus.com, Juliette Meuleman, 0487 / 32 55 98, juliette.meuleman@telenet.be, Rita De Landsheere, 0472 / 95 18 33, ritadelandsheere@hotmail.com.
Men vertrekt om 8 u 30 op het marktplein Scheldewindeke. In de voormiddag wordt een bezoek gebracht aan de Oesterputten in Oostende. Een bioloog geeft deskundige uitleg over de oesterkwekerij. Na de fotomontage wordt je begeleid naar de binnen – en buitenkwekerijen om te zien hoe oesters worden gekweekt, verwateren,…Je krijgt ook uitleg over andere schelp- en schaaldieren. En uiteraard kan je ook oesters degusteren. Proef eens de beroemde ‘Ostendaise’. 
Omstreeks 12 u 15 wordt er geluncht in Floreal Blankenberge. Er staan 3 gangen op het menu. Na de lunch is iedereen vrij. Je kan in Blankenberge shoppen, wandelen op de dijk, naar de vernieuwde Belgium Pier, het Belle Epoque centrum, Serpentarium,…en ook genieten van de confrontatie met eb en vloed, de uitgestrektheid van de Noordzee bewonderen. Wie rondslentert, ontdekt in de straten van Blankenberge unieke belle-epoque pareltjes. Heel wat woningen dateren uit de periode tussen 1850 en 1915. In De Rots wordt het genieten van een broodmaaltijd. Deelnemen kost 65 euro, Kando – leden betalen 60 euro. Storten op rekening BE33 890 5440551 46 KVG Oosterzele. Let wel, betaald is ingeschreven, er kan niet meer geannuleerd worden. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).