Ook Jan De Clercq en Lore Van Assche 3ZotTeam schitteren met winst in Amsterdam

Dimitri Pevenage (lees meer over zijn pracht-prestatie via deze link) is niet de enige van de Zottegemse triatlonclub 3ZotTeam die de voorbije weken heeft geschitterd. Met op kop Jan De Clercq en Lore Van Assche die de Challenge Almere-Amsterdam op hun naam schreven.

Tijdens deze wedstrijd moesten Jan en Lore in de categorie Lange Afstand 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. “Het was een dag vol ups en downs voor Jan. Zonder echt te weten hoe goed hij bezig was, deed hij mee voor winst in zijn leeftijdscategorie”, klinkt het vanuit 3ZotTeam. “Na een stabiel zwemnummer ging hij helemaal los tijdens het fietsen. Zijn concurrent bleef lang als een schaduw in zijn wiel hangen maar loste toch aan het einde van de 180km fietsen. Met een voorsprong van 2m41 begon hij aan het lopen. Jan koos snel voor zijn eigen tempo waardoor de sneller gestarte concurrent hem voorbij kwam na 15km. Jan kraakt soms maar breken doet hij nooit. Hij kon zijn tempo vasthouden en snelde zijn concurrent weer voorbij na 32km. Pas in de laatste 500m wist hij dat hij de overwinning pakte, wat voor veel emoties zorgde. Hij behaalde een schitterende 11de plaats algemeen, een sub9 tijd van 8u48m en was hiermee de eerste in de 35 – 40 open categorie. Lore was een ‘groentje’ in het langere werk. Zij en broer Ward bleven de hele wedstrijd in elkaars buurt. Ze finishten met maar 4 min verschil. Ward werd 191ste met 10u40m en Lore werd 199ste algemeen en 9de vrouw met 10u44m als eindtijd. Door haar knaltijd won Lore ook haar leeftijdscategorie en dit bij haar debuut! Nogmaals een dikke proficiat aan Jan en Lore met hun winst en alle anderen met hun eigen top wedstrijd!”

In totaal namen 9 ‘Zotjes’ deel aan de Challenge Almere-Amsterdam. Naast de categorie Lange Afstand ook in de categorieën Halve Afstand (1.9 km zwemmen, 90km fietsen en 21,1 km lopen) en Aquabike (1.9 zwemmen en 90 km fietsen). Stuk voor stuk krachttoeren, met een bijzondere vermelding voor Robin Deroeck die zich voor het eerst sinds zijn zeer zware Covid-ziekte waagde aan een triatlon met lange afstand. Na al enkele geslaagde kortere wedstrijden wou hij zich immers terug tonen op het langere werk. Met een 123ste plaats van 496 deelnemers en een tijd van 10u9m is dit zeker gelukt.

Meer info?

Facebookpagina en website 3ZotTeam