46ste Picarrenfeesten met o.a. Sergio, familienamiddag, rommelmarkt en picarrenworp

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van september in Godveerdegem kermis gevierd en dat bij die gelegenheid door het plaatselijke Picarrencomité afspraak gemaakt wordt voor de Picarrenfeesten, is intussen ook reeds een jarenlange gewoonte geworden. Dit jaar op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 september gebeurt dat trouwens al voor de 46ste keer. En opnieuw heeft het Picarrencomité een gevarieerd programma voor jong en oud klaar.

Nadat in de voorbije jaren onder meer Mama’s Jasje, Bart Hermans, Jimmy Frey, Frank Galan, Paul Severs, Laura Lynn, Sam Goris én Bart Kaëll (in 2017 voor de 40ste jubileumeditie), daarna Get Ready (2018), Jo Vally (2019), Willy Sommers (in 2021 voor de derde keer), De Romeo’s (in 2022 voor de tweede keer) en vorig jaar voor de 45ste jubileumeditie Christoff (ook voor de tweede keer) voor de muzikale hoofdact zorgden, heeft het Picarrencomité ditmaal weer – want ook hij stond in Godveerdegem in 2015 al eens op het podium – Sergio kunnen strikken om op zaterdag 28 september (om 22u30) de feesttent aan de Tweekerkenstraat in vuur en vlam te komen zetten. Tevoren zal ook schlagerzanger Yves Segers vanaf 21 uur (tent open om 20 uur) reeds voor de nodige ambiance zorgen en na Sergio’s optreden staat nog vanaf 24 uur de ultieme partyband Swoop (met danseressen en meezinghits) op de affiche. Ook zij waren eerder al in Godveerdegem van de partij, respectievelijk in 2021 en 2022. Toegangskaarten voor dit Picarrenbal zijn in voorverkoop aan 10 euro te verkrijgen bij alle Picarrencomitéleden of kunnen via picarrencomite.be/tickets gereserveerd worden (kaarten dan af te halen en te betalen aan voorverkoopprijs aan de kassa). Op de avond zelf kost een toegangskaart 15 euro (een gewone steunkaart kost 5 euro). Bij droog weer is er ook parkeermogelijkheid op de weide achter de feesttent (te bereiken via Sint-Paulusplein en Groenstraat).

’s Anderendaags wordt voor de achtste keer een rommelmarkt ingericht, van 13 tot 18 uur aan en rond de feesttent. Deelname is gratis maar om organisatorische redenen is het nodig op voorhand in te schrijven door middel van een mailtje naar rommelmarkt@picarrencomite.be of telefonisch bij ‘marktmeester’ Tim Cornil via 0494 13 75 96. Naast deze rommelmarkt staat ook op zondag 29 september opnieuw een familienamiddag op het programma met allerlei kinderanimatie (kleurwedstrijd, schminkstand, springkastelen, …). Verder kondigt de affiche de komst aan van Clown Tyno die als de beste ballonfiguurtjes kan vouwen evenals (om 16 uur) een vrolijke show voor jong en oud door Papa Chico jr. met lachen, magie en interactieve momenten. Daarna vindt ook nog de traditionele Picarrenworp plaats waarmee in totaal 1.000 euro prijzen te winnen zijn. Op zondag is de toegang gratis. Dit is ook het geval op maandag 30 september, dan is de feesttent toegankelijk vanaf 9u30.