Koninklijke Kunstkring Die Bronne (Brakel) brengt met ‘Tailleur Pour Dames’ weer een doldwaze komedie  op de planken!

Na het succes van de voorgaande jaren kiest Die Bronne weer voor een komedie om hun publiek te vermaken.

“Tailleur pour Dames” speelt zich af in de gegoede burgerij van de negentiende eeuw waar dokter Moulineaux een gezapig leventje leidt met zijn echtgenote en butler.  Wanneer dokter Moulineaux na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse pas ’s ochtends thuis komt, staat zijn vrouw hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden verzint hij een ongelooflijk verhaal waarbij – zogezegd – een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens. Yvonne, zijn vrouw, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek van de dam…

De personages trachten zich in allerlei bochten te wringen om de schone schijn te bewaren. Achter het masker van het voorbeeldige burgerlijke huishouden schuilt er een grote portie ontrouw en winstbejag. Dit leidt tot een opeenstapeling van misverstanden, leugens en grappige persoonsverwisselingen.

“Tailleur pour Dames” werd geschreven door Georges Feydeau in 1886. In een bewerking van Jeroen Maes is het verhaal nog steeds brandend actueel.

Treden voor u op in een regie van Rudy Depooter: Dirk Viville, Lieve Hemerijckx, Jo Van Nieuwenhove, Jo Houck, Martine Vanderstocken, Katrien Tronquo, Kris Cooman, Conny De Plancke en Rai Hallemeesch.

De voorstellingen gaan door in de zaal Viso Cor Mariae (Kasteelstraat)  op vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november, telkens om 20u00.

Kaarten  aan 10€ (-14jr = 7€) via de website www.diebronne.be of 0471/71.61.29.