OLSA Brakel opent het nieuwe jaar met thuiszege

20170109-cremers-scoorde-vanop-de-stip

K.OLSA Brakel-Racing Club Harelbeke 2-0.

Bij de thuisploeg ontbraken De Coene en Van Waeyenberghe (beide gekwetst), en Schelstraete (ziek). Bogaert verscheen voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap.

De supporters waren nog aan het Nieuwjaren toen de bal al op de stip ging. Cremers zag zijn schot via de rug van een bezoekende verdediger overvliegen. Moreels trapte de daaropvolgende hoekschop richting tweede paal. De Lange kopte richting doel, maar Romont stak er een handje voor. De ref floot op aangeven van zijn assistent voor strafschop, Cremers zette ex-OLSA doelman Merlier op het verkeerde been. 1-0 na 3’. De thuisploeg had de smaak te pakken. Cremers met de actie op links, zijn voorzet werd door Moreels in het zijnet verlengd. Nog voor het kwartier zwiepte Moreels een vrije trap voor doel, Delie sprong het hoogst en kopte de bal tegen de netten. 2-0 na 12’. Iets over halfweg de eerste helft toch eens lichte Harelbeekse dreiging, thuisdoelman Otte kende geen probleem met het schot van Notebaert. OLSA zat vrij vroeg op rozen, de match kabbelde richting rust.

20170109-delie-verdubbelde-de-score

Een paar minuten na de pauze had Otte een knappe redding in huis na een poging van Descheemaecker. Nog voor het uur werd Delie afgezonderd door Kaj Knipping, de Brakelse spits probeerde Merlier te verschalken met een lob, de bal ging echter naast. Aanvoerder Haezebroeck bracht Cremers in stelling, het schot suisde langs de verkeerde kant van de paal naast. Bij Brakel kregen Leroy, J. Lambrecht en Achahbar nog een invalbeurt, de stand wijzigde niet meer. In de slotminuten werd bezoeker Selmani nog van het veld gestuurd. OLSA begon 2017 zoals het 2016 ge ëindigd was, met een overwinning.

Komende zaterdag trekt Brakel naar Temse.