Voetbal: DT Borsbeke – FC Doggen Erembodegem 5-0

jany-schamelhout-dolgelukkig-na-2-borsbeekse-doelpunten-en-2-assists

Borsbeke, 07/02/2017:  De zebra’s waren  de pandoering in de heenronde nog niet vergeten en waren  supergemotiveerd om de drie punten thuis te houden. Doggen kwam  om de leider punten af te snoepen en de kans op een  eindrondeticket   te vergroten. Borsbeke speelde met de basiself.

Borsbeke : Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Yves Verheyen, Kenneth Bovendaerde, Stijn De Winter, Christof Maes, Brecht Van Waeyenberghe, Marijn De Paepe, Daan De Troyer, Jany Schamelhout, Jordy Van Melkebeke, Bram Baeyens, Thomas De Witte, Willem Raes

Doggen : ThierryHaegeman, Davy Belis, Joris Van Heck, Willem Verhofstadt, Thomas Van Damme, Bert Huizenga ,Jonas   Cammerman, Thomas Camu, Kenn Van Lijsebeth, Nick Van Hoefs, Ben Meulenijzer, Mohamed Koivogui, Tjorven De Greve, Christiaan Meganck, Filip Sinove

Ingezonden verslag

Enkel Nathan Fonck ontbreekt, hij zit een gele strafzondag uit. Bij Doggen is de ziekenboeg goed gevuld. Een aantal sterkhouders moet noodgedwongen verstek laten gaan. Van bij aanvang van de wedstrijd is duidelijk dat de leider in de rangschikking zinnens is zijn huid duur te verkopen. Borsbekeneemt het heft in handen en het duurt tot de vijfde minuut voor Doggen tot een degelijke aanval kan komen. Jonathan Van Daele toont waarom hij de minst gepasseerde doelman in de reeks is en tikt naast.

De daaropvolgende corner wordt goed weggewerkt.   Borsbeke doet waar het goed in is en zoekt de combinatie. Het middenveld van Doggen heeft het zwaar te verduren en de aanhoudende flankaanvallen vergen hun tol. De tegenstrever is naar het vredesstadion gekomen om met open vizier te strijden en dat kan duidelijk op respect van de Borsbeekse aanhang rekenen. De supporters krijgen een mooie wedstrijd voorgeschoteld met goed voetbal van beide teams.

de-doggen-blauw-wisten-geen-raad-met-de-opstelling-van-de-borsbeekse-zebras

Halfweg de eerste helft laat de thuisploeg een staaltje van eigen kunnen zien met een uitstekende aanval van op de flank. Christof Maes legt mooi af voor Jany Schamelhout die netjes binnenlegt. De 1-0 staat op het bord.   de Borsbeekse supporters halen opgelucht adem nu het goed voetbal ook met een doelpunt wordt beloond. Doggen laat de kopjes niet zakken en repliceert met een schot op doel van Nick Van Hoefs . Dat schot gaat naast. Amper 10 minuten later alweer een Borsbeekse aanval over de flank. Jordy Van Melkebeke schuimt de flank af en egt in de voeten van Jany Schamelhout. Marijn De Paepe laat de netten van Thierry Haegeman voor de tweede keer trillen. Vlak voor rust schiet Jany Schamelhout de derde van de dag binnen. de wedstrijd is gespeeld.

Na de koffie komen beide teams et hetzelfde elftal op de mat. Wie gedacht had dat de zebra’s gas zouden terugnemen en op hun lauweren rusten komt bedrogen uit. Ze blijven goed voetbal brengen en bevestigen hun goed vorm van de laatste weken. Doggen wil wel maar stuit telkens op een ijzersterke Borsbeekse defensie. De aanvallen worden beheerst en degelijk gepareerd en er dreigt nooit echt gevaar voor een tegentreffer. De zebra’s cre ëren nog heel wat kansen maar het is wachten tot de 70ste minuut voor de vierde er komt. Christof Maes maakt de actie en legt af voor Jordy Van Melkebeke die prachtig binnentrapt. 10 minuten later komt de forfaitscore op het bord. Marijn De Paepe pikt ook zijn tweede van de dag mee. De eindscore ligt vast. De zebra’s mogen terugblikken op een collectief sterke partij. Het is duidelijk dat de neuzen in dezelfde richting staan en de honger naar promotie groot is. Volgende week wacht een lastige kluif. De verplaatsing naar Hofstade wordt een cruciale wedstrijd .