26/07/2018 – Zottegem en omstreken. Bon! Nu we jullie aandacht hebben willen we onze lezers, die ons bijzonder nauw aan het hart liggen, er nog eens op wijzen dat water drinken bij deze helse temperaturen van levensbelang is.
Tijdens warme dagen transpireren de meeste mensen veel. Het is daarom van groot belang dat het tekort aan vocht weer wordt aangevuld met water, om klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en lusteloosheid te voorkomen. Klachten die worden veroorzaakt door uitdroging.
Water houdt ons stofwisselingssysteem actief en zorgt voor de afvoer van gif- en afvalstoffen. Bovendien houdt het onze huid gezond.
Risico
Vooral oudere mensen moeten genoeg drinken. Vaak drinken zij onvoldoende, waardoor de hoge temperatuur de hart- en bloedvaten belast. Houd daarom de ouderen in je omgeving in de gaten en zorg dat ze voldoende drinken.
Afvalstoffen
Als je te weinig drinkt zie je het aan je urine. Wanneer de urine geel van kleur is moet je meer drinken. De afvalstoffen zitten in dit geval te hoog geconcentreerd in te weinig vocht. Dit kan leiden tot een blaasontsteking. Drink niet meer dan één liter per uur. Meer kan je lichaam niet aan.
Tips:
— Pak een flesje water (500 ml)en neem die overal mee naartoe. Overdag staat de fles op je bureau en na het werk of school gaat de fles mee in je tas naar huis. Vul hem steeds bij.
— Las een drinkmoment in. Bijvoorbeeld een glas water bij elk tussendoortje dat je neemt.
— Drink thee en koffie uit een mok. Als je evenveel kopjes per dag blijft drinken, drink je meer.
— Wees matig met alcohol, dat droogt uit. Als je een glas alcohol drinkt, drink je ook een glas water.
— In andere dranken zit natuurlijk ook vocht. Zoals frisdrank, vruchtensap en melk. Drink 2 glazen halfvolle melk per dag maar frisdrank en vruchtensap zijn niet echt nodig. Ze bevatten veel suikers dus water heeft de voorkeur. Drank op basis van zoetstof bevat vaak geen calorie ën. Gezien de zoetstof daarin is het raadzaam niet meer dan twee glazen per dag te drinken.
— Neem op het strand een paar literflessen water mee. Het is even tillen, maar achteraf ben je er blij mee.
Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.