K.OLSA Brakel-Racing Club Harelbeke: 2-1

Thuisploeg wint belangrijk duel.

De wedstrijd kende een moeizame start, het was lang wachten alvorens er iets te beleven viel. Halfweg de eerste speelhelft stuurde Ringoot met een gemeten lange bal De Haspe de diepte in, de lokale spits pakte uit met een mooie lobbal over de uitgekomen Degrendel en de 1-0 was een feit. Een paar minuten later opnieuw een gelijkaardige fase. Deze keer was Haezebroeck de foerier, de lobbal van Van Den Bossche viel echter op het dak van het doel. Iets over het halfuur kwam de thuisploeg goed weg. Vandenheede nam een voorzet van Meerschman in één tijd op de slof, de bal sloeg echter te pletter tegen de dwarsligger. De Haspe werd nog maar eens de diepte ingestuurd, Degrendel hield zijn netten schoon. Toch kwam Harelbeke nog voor de pauze langszij. Bij een vrije trap van Notebaert gingen Demets en Kabanda in duel en de bal verdween in doel. 1-1 na 43’.

Goed tien minuten na de rust kwam Brakel opnieuw op voorsprong. Hebbelinck zette zich door op rechts en bediende Lkoutbi die de bal perfect in de loop speelde van De Haspe die meteen zijn tweede doelpunt van de avond lukte, 2-1 na 56’. OLSA probeerde de kleine voorsprong vast te houden en bracht met Pauwels en Bambust vers bloed in de ploeg, de bezoekers konden het tij niet keren. Geenens nam Degrendel nog eens onder vuur maar kende geen succes. In de slotminuten kregen de bezoekers nog en vrije trap toegekend, Van Den Noortgaete kon de bal maar net overduwen. De thuisploeg trok aan het langste eind en behaalde met de overwinning drie gouden punten.

Komende zondag trekt OLSA naar Londerzeel.