Schepen van Lokale Economie en Toerisme Orville Cottenie (N-VA) heeft in Bib Scheldewindeke, tijdens de opening van de Week van de Smaak, een nieuw project voorgesteld inzake lokale producten. Hij zette met verve 15 Oosterzeelse producenten in the picture. ‘Het is de bedoeling om onze streek- en hoeveproducten beter te markten’, speechte een flink op dreef zijnde schepen Orville Cottenie. Hij pakte ook uit met een resem initiatieven: Infofiches, Korte Keten markt, fietstocht langs lokale producenten, logies, Molenroute, Trage Wegenkaart, fietsverhuur, Oosterzele zomert, Kunstfestival, lokaal erfgoed,… (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/DDL-2019-oosterzele-week-van-de-smaak-2.jpg)
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/2019-11-14-oosterzele-bib-week-van-de-smaak-34.jpg)
Van elk product werd een infofiche gemaakt die in een handig mapje zijn opgeborgen. Naast Solva, EROV, Lekker Oost — Vlaams, zijn ook Oosterzele, Herzele, Sint — Lievens — Houtem en Oosterzele betrokken in het project. De mapjes zullen vanaf begin december 2019 beschikbaar zijn in het toeristisch infopunt in de bib, een aantal lokale producenten en bij logies in Oosterzele. De nieuwe inwoners zullen eveneens het mapje ontvangen op het jaarlijks onthaalmoment van de gemeente Oosterzele.
In Oosterzele zijn momenteel 15 streekproducenten. Schepen Orville Cottenie, die duidelijk werk wil maken van de lokale economie, stelde de ‘15’ voor:
– Stokerij Van Damme (diverse graanjenevers, advocaat)
-Ginstberg (water uit de Ginstbronnen)
-Klavertroef (biologische geitenboerderij met artisanale bereiding van geitenkaas, yoghurt, vlaai en rijstpap op grootmoeders wijze)
-Gijzelse Microboerderij (drie smaakvolle en schitterende bieren)
-Bioboerderij Blauw Kasteel (biologisch geteelde (vergeten) groenten, klein-fruit, kruiden, appelen, peren en vlees van het schapenras Ardense Voskoppen).
-De Vierhoekhoeve (artisanaal gemaakt ijs, ijstaart, zuiveldesserts, confituren, kazen)
-Wijndomein Pres de Gand (witte-, rode-, ros é wijn, schuimwijn).
-Rerum Natura (biologisch geteelde groenten, fruit, kruiden)
-Maurice De Waele, Ivan De Grave, Philippe De Landsheere (imkers, honing)
-Van Huffel (seizoengroenten en groene planten)
-Klepmolen (biomeel)
-Van Wijnsberge (grondwitloof)
-Koen en Inge Verbeke (ecologische groenten).
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/2019-11-14-oosterzele-bib-week-van-de-smaak-26.jpg)
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/2019-11-14-oosterzele-bib-week-van-de-smaak-19.jpg)
Gemeente meer op toeristische kaart zetten
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/DDL-2019-oosterzele-week-van-de-smaak-1.jpg)
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/DDL-2019-oosterzele-week-van-de-smaak-3.jpg)
![](https://www.nuus.be/wp-content/uploads/2019/11/DDL-2019-oosterzele-week-van-de-smaak-4.jpg)