Benefiet concert Shine On Band of Friends for Rudy Reunies bracht 3.500€ op voor De Heide

Ter nagedachtenis van muzikant Rudy Reunes

De ‘Band of Friends’ organiseert op 14 december een concert in Merelbeke ter nagedachtenis van muzikant Rudy Reunes. De groep bracht klassiekers uit de jaren 70. Dit resulteerde in een bedrag van   3.500€, voor De Heide vzw.

Rudy Reunes was een bekende Merelbeekse trompettist en gaf jarenlang les aan de Gemeentelijke Muziekschool die werd opgericht door zijn vader. Hij was ook leraar aan de Academie in Gent (APK) waar hij ook het symfonisch orkest ‘The Symfunny’ dirigeerde. “Rudy was voor velen de rode draad, het verbindende patroon tussen ons en dat is hij in zekere zin nog steeds.

De leden van de gelegenheidsband die het Shine On-concert brengen zijn geen onbekenden in Merelbeke. Filip Verneert is een jazzgitarist met heel wat professionele activiteiten in de muziekwereld. Johan Kint is tandarts in Merelbeke en is sinds zijn jeugd met muziek bezig. Sinds een 10-tal jaren is hij de zanger van de Merelbeekse bigband, de Home Cookin’ Bigband. Luc Burgelman, ondernemer in de Gentse technologiesector, vervolledigt het trio. Ondernemer Jan De Cuyper helpt het project mee ondersteunen. En voor de vocale ondersteuning en arrangementen kan de groep rekenen op Ilse Duyck, zangeres en ‘partner in crime’ van Rudy in de Academie voor Podiumkunsten.

“Het Symfonisch orkest ‘The Symfunny’ trad vele malen op in De Heide. Vandaar onze keuze voor deze instelling als goed doel. De Heide vzw in Merelbeke is een centrum voor personen met een beperking.               info:www.shineonconcert.org.

video verslag

https://youtu.be/w3Cj0JbDpc8