in gezonde foto Melle

Uitreiking diploma’s Techniekacademie Melle

Techniekacademie Melle: FluxLab

Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar konden tussen 18 september en 11 december in Melle deelnemen aan 12 workshops van de STEM-academie. Je kan er technische vaardigheden aanleren en gereedschap en materiaal leren kennen.

De Techniekacademie  Melle wil een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om jongens en meisjes te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn.
De workshops vonden plaats onder de vleugels van de Techniekacademie, een initiatief van de hogeschool VIVES en het gemeentebestuur van Melle, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid. Het initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennismaken met STEM, techniek en technologie. Inschrijvingen via www.techniekacademie-melle.be/.
STEM is een letterwoord dat staat voor Science — Technology — Engineering — Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering een actieplan uit tot 2020.
Wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie betekenen vooruitgang. Ze maken ons leven beter, zowel op persoonlijk — carrière, persoonlijke ontwikkeling -, als op maatschappelijk vlak.
De kloof tussen maatschappij en wetenschap/technologie blijft vandaag nog steeds bestaan. Er wordt geopperd dat het wantrouwen ten opzichte van de wetenschap/technologie niet enkel door gebrek aan kennis wordt veroorzaakt, maar wellicht eerder door een gebrek aan een gevoel van betrokkenheid.