markt scheldewindeke

Wijziging marktdagen Scheldewindeke

Markdagen op maandagen 23 en 30 december

In de kerstvakantie vindt de wekelijkse markt in Scheldewindeke plaats op maandag 23 december 2019 (i.p.v. woensdag 25 december 2019 ) en op maandag 30 december 2019 (i.p.v. woensdag 1 januari 2020). Je kan er terecht voor uw inkopen voor de feesten, leuke cadeautjes, promoties,…(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De marktdag in Scheldewindeke is een ideale gelegenheid om mensen samen te brengen en het sociaal contact aan te wakkeren. Kramen, kuieren, flaneren, genieten van geuren, kleuren, en zo veel meer. Er is zowat van alles te koop. Zak in volle kerstperiode maar eens af naar de markt in Scheldewindeke. Te koop: kaas, groenten, brood, fruit, kip, eieren, aardappelen, vis, kleren, bloemen en planten, en zo veel meer. Je staat versteld wat de marktkramers allemaal te bieden hebben. Reden genoeg om eens naar de markt in Scheldewindeke af te zakken.

Een stukje geschiedenis. (Bron: van Vuenteca tot Scheldewindeke). Rond de wijk Hemelgem had men vroeger de marktplaats van Scheldewindeke. Volgens de befaamde geschiedschrijvers van gemeenten De Potter — Broeckaert is de oorsprong niet gevonden. Er is wel een oorkonde van de Raad van Vlaanderen. Daar staat te lezen dat door de Markies van Rode, heer van Scheldewindeke, in 1686 een verzoek indiende om de toen vervallen markt opnieuw in te richten. De Raad van Vlaanderen gaf een negatief advies. De reden:‘ De markten van het platteland zijn de ondergang van de markten in de steden en dat het beter is dat de markt van Scheldewindeke afgeschaft werd. De vraag werd dus verworpen. Er werd ook beweerd dat de markt van Scheldewindeke verkocht was aan Zottegem. Feit is dat in 1845 de markt verpacht werd aan Zottegem voor 100 jaar. In 1945 werd de markt in Scheldewindeke opnieuw opgestart.       Reporter 17