Melle: Mini-onderneming DAS Woodworks wint YES-award op kerstmarkt Roeselare

In Roeselare wordt de Zuidstraat jaarlijks 2 zondagen op rij ingepalmd door Mini-ondernemingen. De teams zijn er welkom om hun stand te plaatsen en te verkopen aan het shoppende publiek. De organisatie ligt in handen van Shopping Roeselare, in samenwerking met Vlajo West-Vlaanderen en Unizo Roeselare. Daarnaast is Sabine Baete, zaakvoerder van Baete, Frimout, Sanctorum & co al vele jaren de sponsor die 10 teams beloont voor hun inspanningen. In totaal namen dit jaar 55 teams deel en het was DAS Woodworks dat de hoofdprijs van €350 in de wacht wist te slepen. De jury was unaniem lovend over hun producten, ambacht, stand en verkooptechnieken en beloonde hen met de YES-award voor Young EntrepreneurShip.

DAS Woodworks betaat uit 2 teamleden uit HoGent- campus Melle. Simon en Daan studeren groenmanagement en runnen daarnaast samen hun eigen Small Business Project, ondersteund door Vlajo. In hun bedrijf gaan ze aan de slag met resthout en hout van scateboards . Dit hout wordt door hen geupcycled tot nieuwe ambachtelijk door henzelf geproduceerde gebruiksvoorwerpen. Denk aan unieke snijplanken, handige cadeaukratjes met flesopener en zelfs kleurige oorbellen. In november vielen ze op de Brugse Minimarktdag ook reeds in de prijzen. Dat dit bedrijfje na dit schooljaar niet zal ophouden te bestaan, is nu reeds duidelijk!

Contactinfo:   Website: https://www.etsy.com/nl/shop/DASWoodworksShop

Over Vlajo

Vlaanderen bulkt van jong ondernemend talent. Op de schoolbanken herken je jongeren die initiatiefrijk en creatief zijn, die buiten de lijntjes durven kleuren, die kansen zien én grijpen. Alleen komen die jonge entre- én intrapreneurs vaak niet vanzelf bovendrijven. Hun ondernemingszin moet gestimuleerd worden. Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, biedt praktijkgerichte onderwijsprogramma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hun ondernemende competenties te ontwikkelen. Met meer dan 110.000 ondernemende jongeren en bijna 6.500 leertrajecten is Vlajo veruit marktleider in Vlaanderen op vlak van ondernemend onderwijs.  www.vlajo.org