Bouwfirma IBENS maakt kerstwandeling met bewoners van WZC De Bron Zottegem

Op vrijdag 20 december ll. engageerde de bouwfirma IBENS uit Antwerpen zich om een kerstwandeling te maken met bewoners van het Woonzorgcentrum De Bron aan de Heldenlaan in Zottegem.

IBENS bouwt momenteel immers op de woonzorgcampus van vzw De Bron aan de Marie Popelinstraat (Leliewijk) een nieuw woon- en zorgcomplex waarvan de opening voorzien is in het najaar van 2020 en als specialist in zorghuisvesting vindt IBENS het belangrijk om tevens aandacht te besteden aan de personen voor wie ze bouwen. Vanuit die optiek was het dan ook fijn dat de medewerkers konden kennismaken met de senioren voor wie ze een nieuwe ‘thuis’ aan het bouwen zijn.

Twaalf medewerkers van het bouwbedrijf, van ingenieurs tot administratieve medewerkers, begeleidden elk een bewoner in een rolwagen of aan de arm. Eerst werd een bezoek gebracht aan Egmonts Winterdorp (kerstmarkt) op de Zottegemse Markt en op de terugweg naar het woonzorgcentrum aan de Heldenlaan werd ter afsluiting van de wandeling nog eens haltgehouden in caf é Lapaige. Daar vonden de mannen elkaar al snel en werd er ook nog een spelletje gekaart tussen de senioren en de medewerkers van IBENS. Op die manier werd deze activiteit waarmee IBENS wil benadrukken dat een ‘andere aanpak’ binnen de bouwsector mogelijk is, des te meer een bijzonder aangename ervaring voor beide partijen.