Staande ovatie voor Ann De Winter, Stefaan Vandenbroucke en Big Band

‘A singin’ X – mas in Ankerkerk Oosterzele’

 

Velen waren nieuwsgierig naar het Kerstconcert ‘A singin’ X- mas’ in de Ankerkerk in Oosterzele. Indrukwekkend. Zo kan met in één woord het concert omschrijven. De Ankerkerk zat afgeladen vol. Tot groot genoegen van Beleef(de)Anker, die het concert organiseerde ten voordele van Samana Oosterzele.   Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een zalig Kerstconcert. Na afloop veel lovende kritieken én een welverdiende staande ovatie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

video verslag
Het concert is eigenlijk voor iedereen, niet alleen voor de ‘happy few’. Het werd een leuke, hartverwarmende avond. De toeschouwers hebben een heel sterk en straf concert gezien van   Ann De Winter, Stefaan Vandenbroucke, perfect geruggensteund door de Swing Time Society Big Band uit Brugge. Wat onze bloedeigen Ann De Winter klaarspeelt, slaat alles. Verbluffend, hoe ze staat te zingen. Dat ze met hart en ziel zingt, straalt er vanaf. Samen met Stefaan Vandenbroucke   — een formidabele tenor —   zorgde Ann voor een beklijvend concert, waar je bij moest geweest zijn. Ann, Stefaan en de uitstekende Big Band haalden alles uit de kast. Ze hebben niet veel nodig om het heel aandachtig en dankbaar publiek bij het nekvel te grijpen. Ann De Winter houdt van Oosterzele, en die liefde is wederzijds. Ann De Winter is één brok dynamiet, vol overgave. Ze legt met zichtbaar genoegen contact met het publiek. Vleugjes humor ontbraken niet. Ann en Stefaan hebben een hartverwarmende stem. En ook op de charme en eenvoud van Ann is men dol. Ze combineert dat perfect. Veel attitude. Ze straalt een onoverwinnelijke vanzelfsprekendheid uit als ze opkomt. Perfectionistisch. Ook in het concert ‘A swingin’ X-mas’ legt ze samen met Stefaan de lat hoog. Ze zong met veel gevoel. Gedreven, de gloed in de ogen, energie die zichtbaar wordt. Duidelijk, Ann De Winter moet de scene op. Dat is haar leven.
Vanaf de eerste nummers Little brown Jug en Have yourself a merry little X-mas wordt duidelijk dat het publiek een genietbare avond wacht. Stond daar klasse te performen? Alleszins.   Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. Luisteren, kijken en genieten. Blijkbaar hebben Ann De Winter en Stefaan Vandenbroucke al lang geleerd wat zo’n optreden inhoudt. Met een gebalanceerde verzameling (kerst)songs kan het echt niet fout lopen. Een swingend, hartverwarmend kerstconcert met enkele meezingers. Met de negrospiritual Amen en finaal Jingle Bells (Bing Crosby & The Andrew Sisters) werd het heel vrolijk. Beloond met het stormachtigste applaus van de avond. Eric Verhaeghe leidt met veel discipline de Swing Time Society Bigband. Te oordelen naar de positieve reacties die het kerstconcert kreeg heeft iedereen ademloos genoten. Het publiek laten watertanden, daar zijn Ann De Winter, Stefaan Vandenbroucke en de Swing Time Society Bigband ten volle in geslaagd. Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen Ann De Winter (een groot hart voor Beleef(de)Anker) die een topprestatie neerzette. Ze heeft gepassioneerd gewerkt aan ‘A swingin’ X-mas’. Ja, een ten volle geslaagd concert. Het publiek vroeg en kreeg een extraatje. Het klonk allemaal prachtig. Een warm onthaal door sympathieke dames, Beleef(de)Anker die de Ankerkerk omtoverde in een mooi kerstdecor, een concert dat hoge ogen gooide, hoog niveau: een dikke proficiat. Samana Oosterzele dankt van harte Ann De Winter, Stefaan Vandenbroucke, de Swing Time Society Big Band, Beleef(de)Anker, en alle medewerkers.             Reporter 17