De Vlamme maakt dromen bewoners waar

Woonzorgcentrum Armonea De Vlamme heeft een project opgestart dat nog het best te vergelijken valt met De Droomfabriek, ooit het populairste programma op de Vlaamse televisie.

Eind 2021 werd aan alle bewoners gevraagd hun grootste droom uit te spreken en ook op te schrijven en in een wensboom in het woonzorgcentrum te hangen. Het team van De Vlamme beloofde alle dromen in 2022 waar te maken. Voorbeelden van wensen zijn onder andere zeilen, in het huwelijksbootje treden, een luchtballonvaart,… maar de echte kick-off was dus donderdag: de droom van Laurent De Vleeschauwer (82), Daniël Hollevoet (64) en Julien D’haeseleer (71) was een bezoek aan Oostende gekoppeld aan een wedstrijd van Club Brugge. Geen gemakkelijk opdracht als je bedenkt dat publiek lang tijd niet was toegelaten in de Belgische voetbalstadia. Zo ook tijdens de wedstrijd van donderdag Club Brugge – Union, een echte topper. Directeur Dieter Opdecam van De Vlamme overhaalde het Brugge-bestuur echter en zo kwam het dat de droom van Laurent, Daniël en Julien donderdag bewaarheid werd.

“Dit project kadert in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat bij Armonea centraal staat”, legt directeur Dieter Opdecam uit.  “Verschillende projecten zijn reeds in dit kader opgestart en ook dit project, ‘het wensbos’ genaamd, sluit daar perfect bij aan. Het lokaal bestuur stelde ons een terrein ter beschikking. Zo zal er als het ware een plaatselijk wensbos ontstaan van wzc De Vlamme in Zottegem gezien er per gerealiseerde wens een boom geplant wordt. Donderdag namen we voor de wedstrijd de tijd om eerst Oostende te gaan verkennen en daarna voor een lekkere maaltijd op restaurant. Laurent, Daniël en Julien hebben er echt van genoten en daar zijn we met ons team zeer blij om!”