Bewoners woonzorgcentra geniet van concert Willy Sommers

Het uitverkocht optreden in GC De Kluize  zondag van Willy Sommers werd opgenomen in het kader van project “eenzaamheid bij ouderen’.

Maandag namiddag werd het concert gelivestreamd in beide woonzorgcentra. En konden de bewoners geniet van dit concert, na het concert kreeg Willy een platina-award van weerman David Dehenauw voor de song ‘Laat de zon in je hart’

Project ‘eenzaamheid bij ouderen’ -OCMW Oosterzele

Onze maatschappij veroudert. Veel senioren zijn nog actief tot ze in een rusthuis gaan wonen. Livestreaming en een digitaal cultuuraanbod bieden de bewoners van woonzorgcentra de mogelijkheid te geven om blijvend te participeren aan cultuur.
In het kader van het project ‘eenzaamheid bij ouderen’ van het OCMW Oosterzele wordt op maandagnamiddag 7 februari een captatie gespeeld van het uitverkochte concert Van Willy Sommers op zondag 6 februari in De Kluize. Hierdoor krijgen de bewoners van onze (senioren )woonzorgcentra De Zilverlinde en Onze Lieve Vrouw ter Veldbloemen de kans om samen op groot scherm in de cafetaria van het woonzorgcentra het concert mee te beleven! “Met dit project brengen we nu cultuur tot bij de ouderen in onze woonzorgcentra. Tegelijk fungeert  het concert ook als raam op de samenleving en kan het in die zin als ‘verbindend’ worden beschouwd, binnen en buiten de wzc-muren. Ook dergelijke initiatieven kaderen in de doelstelling van onze meerjarenplanning om in te zetten op (het tegengaan van) “eenzaamheid bij ouderen”. “Als we het project positief kunnen evalueren kan gekeken worden naar een verlenging, ook na het coronatijd perk” zegt schepen voor Sociale Zaken Els De Turck.