De Bron Zottegem biedt bewoners extra service met mobiel winkeltje

Binnen de organisatie van vzw De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie) werd kortelings een ‘mobiel winkeltje’ opgestart ten behoeve van de bewoners van de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum.

Een vaste medewerker rijdt er nu wekelijks met een buffetwagen van deur tot deur om hen zowel basisproducten als allerlei dranken, versnaperingen enz. aan te bieden. De aanzet tot dit initiatief kwam er toen het lokaal dienstencentrum van De Bron ingevolge de coronamaatregelen de deuren moest sluiten en daarom werd gezocht naar een andere creatieve manier om de bewoners te bereiken. Het winkeltje bleek meteen een schot in de roos te zijn. Door de bewoners wordt gretig van deze bijkomende service gebruikgemaakt. Ook mogen ze eigen verlangens of suggesties kenbaar maken die dan tegen de volgende rondgang voorzien worden.

Overigens is het hoofddoel van dit mobiele winkeltje niet het winstgevende aspect maar wel de mogelijkheid die het tegelijk biedt om de bewoners individueel te benaderen. De rondgang blijkt immers ook een nuttige gelegenheid te zijn om na te gaan of de bewoners zich goed in hun vel voelen en/of wat De Bron eventueel nog extra kan betekenen voor hen. Op deze manier garandeert De Bron dus dat elke bewoner, bovenop de andere zorg- en animatiemomenten, wekelijks ook een persoonlijke babbel heeft met een van de medewerkers. Door het succes van dit mobiele winkeltje zal binnenkort ook de huisbibliotheek “op wieltjes” worden aangeboden. Deze eigen bibliotheek bestaat reeds vier jaar maar door middel van een mobiele bibliotheek wil De Bron ook de meest kwetsbare bewoners die ervan gebruik willen maken, beter kunnen bereiken. Intussen staat nu al vast dat, ook wanneer de coronamaatregelen toelaten om opnieuw grote(re) activiteiten te organiseren, het mobiele winkeltje alleszins wekelijks zal blijven toeren!