Geen treinverkeer tussen Zottegem en Oudenaarde

Zoals ook vorig weekend het geval was en waardoor er toen tussen Zottegem en Denderleeuw geen treinen konden rijden, worden er tijdens het eerstkomende weekend van zaterdag 12 en zondag 13 februari op de IC-lijn Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem door Infrabel verder werken uitgevoerd voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur. Hierdoor zal er op die beide dagen ditmaal tussen Zottegem en Oudenaarde geen treinverkeer mogelijk zijn. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door bussen.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte aan de voorzijde van het station (Stationsplein 12) om 7u21, 8u21 en zo verder om het uur tot 22u21. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Sportlaan aan het station, bedraagt 30 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 7u51, 8u51 enz.). Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 5u10, 6u10 en zo verder om het uur tot 21u10. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u40, 6u40 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als op zondag. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

Voor alle duidelijkheid: tussen Zottegem en Brussels Airport/Zaventem (en omgekeerd) verloopt het treinverkeer wel normaal. Voor het reizen tussen Oudenaarde en Oostende, adviseert de NMBS om van andere treinverbindingen gebruik te maken.