Groen Zwalm bedankt alle pendelaars met een “Happy Valentrein”.

 

Groen Zwalm deelde deze morgen Valentreinkaartjes uit aan de Zwalmse treinstations om zo alle pendelaars te bedanken. Met deze positieve actie zetten ze de troeven van het openbaar vervoer graag in de verf.

“We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we er voor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt.”

Mobiliteit is een basisrecht en een vrijheid. Wie zich niet vlot kan verplaatsen, kan niet volwaardig deelnemen aan de samenleving. Daarom zetten Ecolo en Groen hard in op een aantrekkelijk openbaar vervoer dat je makkelijk kan combineren met andere vormen van deelmobiliteit. Denk maar aan carpoolen, deelauto’s, -fietsen en -steps. Het gebruik daarvan kende de voorbije jaren een grote opmars. Daarom zorgt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) ervoor dat binnenkort elke nieuwe trein minstens 8 fietsplaatsen zal hebben, investeren we in meer en latere treinen, ontplooien we een federaal fietsplan, breiden we het aanbod nachttreinen fors uit, etc. Groen wil dat de duurzaamste mobiliteitskeuzes ook de meest logische worden.

Georges Gilkinet, federaal minister van Mobiliteit: “Met de federale regering hebben we de ambitie om van de trein de ruggengraat van onze mobiliteit maken. In één jaar tijd is meer dan 1,5 miljard euro extra steun naar de spoorwegen gegaan, voor een efficiëntere en beter toegankelijkere treinen. We zetten in op meer treinen, vroegere en latere treinen en vlottere overstappen naar bus, tram, metro, deelfietsen of andere duurzame alternatieven zoals de fiets. Zo willen we nog meer reizigers en bedrijven overtuigen om de trein te kiezen.”
Happy Valentrein !