Hoe beoordeel je de kwaliteit van specerijen en gedroogde kruiden? Hoe gebruik je ze en waarop moet je daarbij letten? Hoe bewaar je kruiden en specerijen? Wat zijn kruidenmixen en smaakversterkers? Wat is een bouquet garni? Welke kruiden en specerijen moeten er alleszins in mijn keukenkast een plaatsje hebben? Wat is de mogelijke meerwaarde van biologische specerijen? Kortom: als je graag alles wilt te weten komen over kruiden en specerijen, dan moet je op donderdag 24 februari om 19u30 in het Ontmoetingscentrum Godveerdegem aan de Tweekerkenstraat aanwezig zijn bij de eerste activiteit van de Landelijke Gilde Godveerdegem in dit nieuwe jaar.
Tijdens een infoavond zal gastspreker Emmanuel Tack (Kruidenboeket.be) er alles uit de doeken doen over kruiden en specerijen. Hij studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en behaalde daarna aan de hogeschool het diploma in de voedings- en dieetleer. Koken en smaak geven is zijn passie en die passie probeert hij al sinds 1994 door te geven aan de leerlingen van de opleiding grootkeuken. Emmanuel Tack zal zijn verhaal brengen aan de hand van een diapresentatie ‘gekruid’ met heel wat anekdotes en bovendien zal er ook gelegenheid zijn om te proeven. Heb je de ‘smaak’ te pakken? Het inkomgeld voor de infoavond (drankje tijdens de pauze en proeven inbegrepen) bedraagt 8 euro per persoon voor leden van de Landelijke Gilde en 10 euro voor niet-leden. Op voorhand inschrijven kan bij Jef Vande Velde via 09/360 72 17 of per e-mail naar Landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com.