© Danny De Lobelle Fotografie

Intriest verhaal vanuit Velzeke (Zottegem): drama na coronacrisis en overlijden dochter

Het overlijden woensdag van Roland (87) en Georgette (81) in hun woning in de Paardekouterweg Velzeke, lees meer via deze link, geeft inkijk in een intriest verhaal met dramatische gevolgen.

Reporters van de kranten Het Laatste Nieuws (HLN) en Het Nieuwsblad (HNB)  spraken met kennissen en familie van het koppel en die gesprekken geven blijk van een intriest verhaal.

Zo zegt de kleindochter van het koppel in HLN dat haar grootmoeder in een depressie geraakte nadat haar moeder was overleden. “Mijn grootou­ders sloten zich steeds vaker op, terwijl ze er vroeger graag op uittrokken. Dat binnenzit­ten werkte zwaar op hun gemoed”, aldus de kleindochter. En over woensdagochtend toen haar vader de lichamen van Roland en Georgette aantrof: “In de woning trof hij het lichaam aan van zijn schoonmoeder Georgette, haar polsen waren overgesneden en haar hoofd ingeslagen. Naast haar vond hij een mes en een hamer. Zijn schoonvader Roland was nergens te bespeuren, tot de man opmerkte dat het deksel van de waterput eraf gehaald was. In de put lag het lichaam van de tachtiger, en het leek erop dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd.”