Vaccinatiecentrum Wetteren verhuist naar testcentrum Merelbeke

testcentrum Merelbeke word vaccinatiecentrum

De twee vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Scheldekracht sluiten op 14 maart en er opent op 15 maart één nieuw vaccinatiepunt voor heel de eerstelijnszone.

We zijn zeer blij dat al meer dan 72.99% procent van onze inwoners geboosterd is, alsook behalen we een basisvaccinatiegraad van bijna 90%. Dit zijn zeer mooie cijfers en ze stijgen nog, maar het is niet
meer nodig om zo’n grote centra hiervoor open te houden.
Na één heel jaar als volwaardige vaccinatiecentra te hebben gedraaid, werden in totaal ongeveer 300.000 prikken gezet. Bij deze zijn we dan ook blij dat deze sporthallen eindelijk de oorspronkelijke activiteiten de verdiende volledige ruimtes kunnen teruggeven.

Zij die nog een covid-vaccinatie nodig hebben, zullen geprikt kunnen worden in het nieuwe vaccinatiepunt vanaf 15 maart in het nieuwe vaccinatiepunt zal zich bevinden in een oude rusthuisafdeling die reeds over vele nodige faciliteiten beschikt, dit in de Kloosterstraat in Merelbeke in hetzelfde gebouw waar nu een testcentrum is.

Inwoners van Wetteren, Laarne, Wichelen, Melle, Merelbeke, Destelbergen, Wachtebeke en Lochristi uit de ELZ zone worden dan doorverwezen naar het huidige testcentrum  in de Kloosterstraat Merelbeke. Dan kunnen we in Wetteren afbreken en het klaar maken de sporters.

Momenteel vaccineren wij jongeren van 12 t.e.m.17 jaar en mensen met verminderde immuniteit uit. Zij kunnen hun afspraak zelf inplannen via dit formulier waarop men zal kunnen terugvinden waar deze prik zal gebeuren op het gekozen moment.

Wat met het callcenter?
Het callcenter zal nog tot eind april open blijven. Waar jullie daarna met eventuele vragen terecht kunnen, wordt momenteel nog verder uitgewerkt.