Brakel investeert in 10 fietspompen

Heb je een platte band onderweg? Geen probleem, dan kan je in Brakel voortaan heel gemakkelijk je band opnieuw oppompen aan de openbare fietspompen.

Gemeente Brakel wil duurzame verplaatsingen met de fiets blijvend stimuleren. Zo worden maar liefst 10 openbare fietspompen geïnstalleerd. De fietspompen komen op strategische plaatsen in de gemeente. Onder andere aan het Hoppinpunt Nederbrakel, de sporthal, de bibliotheek en de kerken van Zegelsem, Everbeek-Beneden, Opbrakel, Parike, Everbeek-Boven en Elst komt een openbare fietspomp. Deze liggen telkens op het parcours van mountainbike- en fietsroutes, zoals de Teirlinckroute of Ronde Van Vlaanderenroute.

De nieuwe fietspompen zijn zeer gebruiksvriendelijk. Het fietswiel past in de houder van de fietspomp. Via een voetpomp kan de band vervolgens opgepompt worden. De fietspompen zijn te herkennen in het wegbeeld door de groene, ronde vorm. Om de herkenbaarheid te vergroten staat ook het logo van Gemeente Brakel erop. Vandaag werd de eerste pomp geplaatst in aanwezigheid van burgemeester Stefaan Devleeschouwer, schepen Sabine Hoeckman ( mobiliteit) en enkele mensen van het  gemeentepersoneel.

De locaties van de 10 fietspompen zijn:

  1. Hoppinpunt Nederbrakel (Spoorwegstraat waar deelfietsen en – auto’s komen in het voorjaar van 2023)
  2. Centrum Nederbrakel: sporthal
  3. Centrum Nederbrakel: voorzijde bibliotheek
  4. Michelbeke: kruispunt Kammeland / Groenstraat / mijnwerkerspad
  5. Zegelsem: aan de kerk
  6. Everbeek-Beneden: aan de kerk
  7. Opbrakel: aan de kerk
  8. Parike: aan de kerk
  9. Everbeek-Boven: aan de kerk
  10. Elst: aan de kerk