Carnavalsoptocht van Dolfijne school kan rekenen op koeken en chocolademelk van Veronique en Kurt

   


Idegem. Deze morgen vierden de leerlingen van de Dolfijne school uit Idegem carnaval. De leerlingen hadden zich uitgedost en beschilderd met verschillende kleuren. Onder de deskundige leiding van de politie trokken de jonge bengels – vergezeld van mama, papa of de grootouders – door de straten van Idegem naar de bakkerij van Veronique en Kurt. Onder een stralende zon kregen ze zelfgebakken chocoladebollen en warme chocolademelk. Ook juf. Hilde was van de partij. Ze was naarstig in de weer om met de de collega’s iedereen van het nodige lekkers te voorzien. Bakker Kurt bakte wel 400 chocoladekoeken.

Juf Hilde was best in haar nopjes met de geslaagde voormiddag. ‘Het was intussen drie jaar geleden dat de leerlingen nog eens carnaval vierden. De vorige twee versies werden onder druk van corona afgelast’, getuigt ze. De School doet het goed. De basisschool te Idegem telt meer dan 160 leerlingen. De laatste jaren stijgt het aantal gestaag.

Kurt en Veronique bakken al jaren op carnaval koeken en schenken met veel plezier chocolademelk. ‘We zijn er aan begonnen toen ons kleinkind 2,5 jaar was. Intussen is ze 18 jaar. Toen deden we het voor ons kleinkind en haar vriendjes en vriendinnen. Intussen doen we het ruim 15 jaar’, geeft Veronique nog mee. Nadat de buikjes waren volgegeten keert stoet terug naar school.

Julien Borremans