Seizoencafé Landskouter opent opnieuw de deuren

Volg een schaakinitiatie in GC IJzeren Hekken

Op zaterdag 19 maart 2022 wordt in het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken in Landskouter het ‘Seizoencafé’ opnieuw geopend. De vereniging is maar al te blij dat het na die vermaledijde coronaperiode opnieuw de deuren wagenwijd mag openen. In 2016 namen enkele Landskouternaars het initiatief om het GC IJzeren Hekken open te stellen voor alle bewoners van Landskouter. Je moet geen lid zijn van een vereniging, er wordt geen toegangsgeld gevraagd, je komt als het je past. Mooi, toch. De kopstukken van het Seizoenscafé Landskouter willen in de breedste betekenis het begrip ‘gemeenschapscentrum’ tot zijn recht laten komen. Er is ruimte voor cultuur, spel, gezellige momenten met de Landskouternaars.
Een concept dat de Landskouternaars samen brengt. En ook belangrijk, velen kruipen uit hun schulp, en leren mekaar beter kennen. De formule ‘Seizoenscafé’ werkt in Landskouter.
Op zaterdag 19 maart wordt de draad weer opgenomen met een ‘Lente Chess Café’. Yep, het Seizoencafé is terug, het is toegelaten om binnen in het GC IJzeren Hekken te komen zonder mondmasker. Geïnteresseerden kunnen een schaakinitiatie volgen onder leiding van Landskouternaar Pascal Kegels. Hij schaakt competitief bij Boey Temse. Hij is afkomstig uit het Waasland en staat 154 ste op de tabel. Wie interesse heeft in deze schaaksessie stuurt een mailtje naar seizoenscafé@landskouter.be, met vermelding van uw schaakniveau. Pascal rekent er op dat je minimaal de schaakstukken kent en kennis hebt van de bewegingen. Na de initiatie krijg je de kans om te schaken met andere deelnemers.
Op zaterdag 19 maart vanaf 19 u is iedereen opnieuw welkom in het GC IJzeren Hekken. ‘We nemen de draad weer op, die we lange tijd wegens corona willens nillens moesten laten vallen’, klinkt het heel strijdvaardig en optimistisch bij de drijvende krachten achter het Seizoencafé.  (mvdv, foto’s ddl)