Opvallende verjonging in het nieuwe NV-A bestuur Merelbeke

N-VA Merelbeke kiest nieuw bestuur

Op zondag 20 maart 2022 was het verzamelen geblazen voor de leden van N-VA Merelbeke.  In de lokalen van het GILKO Lemberge kwamen ze samen voor de verkiezing van een nieuw afdelingsbestuur.

Opvallende verjonging in het nieuwe bestuur

Alle kandidaat-bestuursleden werden verkozen.  Naast ervaren bestuursleden komen ook tal van jonge mensen het bestuur versterken.  De verkozen 18 leden zijn: Adeline De Clercq, Luc Depreitere, Ann Depuydt, Kistof Kellens, Vince Leeman, Luc Rombaut, Pavel Savka, Sabrina Schollaert, Jorg Sierens, Jeanine Van Belle, Patrick Van Damme, Sven Van Damme, Joris Van De Vyver, Tamara Van den Bossche, Eline Van der Auwermeulen, Dany Van Leeuw, Maarten Van Onckelen en Elias Zaouad.

De 5 mandatarissen zijn automatisch lid van het bestuur.  Het gaat om Rik De Vis, Guido Mortier, Els Sys, Rosine Van Gysegem en Jo Van Hoorebeke.

Voorzitter en ondervoorzitter herverkozen

Zowel voor de functie van voorzitter als voor die van ondervoorzitter was er telkens één kandidaat.  Ivan Eeckhout werd verkozen tot ondervoorzitter, Els Sys tot voorzitter. De voormalige directrice van basisschool GILKO is momenteel onderwijsraadgever van Vlaams Minister Ben Weyts. Ze zetelt tevens in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Vertrouwen voor de verkiezingen van 2024

In haar bedankingsspeech verheugde voorzitter Sys zich over de schat aan expertise en ervaring die de Merelbeekse N-VA rijk is. Een potentieel die nu kan doorgegeven worden aan de nieuwe en enthousiaste generatie die zijn intrede doet binnen het plaatselijk N-VA-bestuur. De voorbije jaren heeft de Merelbeekse N-VA zich vooral geprofileerd op de thema’s: een groene omgeving, veiligheid, sociaal beleid, onderwijs en financiën. In de nabije toekomst zal de partij ook aandacht besteden aan jeugd-en seniorenbeleid, mobiliteit, dorpenbeleid en dierenwelzijn. Dit alles in voorbereiding van de verkiezingen van 2024. Voorzitter Els Sys heeft er het volste vertrouwen in. De N-VA is een échte Vlaamse Volkspartij die de Merelbekenaar kan overtuigen.

Lentereceptie met minister Diependaele

Na de verkiezing volgde een lentereceptie waarop iedereen welkom was. Gastspreker was Vlaams minister Matthias Diependaele die benadrukte dat de Vlaamse identiteit ons verbindt en ons samen sterker maakt.