Veel bestuurders onder invloed van drugs en alcohol


Geraardsbergen/Lierde. De verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde organiseerde samen met aspirant-inspecteurs van politieschool Paulo het voorbije weekend verschillende controles. Er werden 96 ademtesten afgenomen. Twee chauffeurs bliezen positief en twee anderen alarm. Het rijbewijs van de positief geteste bestuurders werd voor respectievelijk 15 dagen ingetrokken en voor 6 uur ingehouden. Voor één van de chauffeurs die alarm blies werd een proces-verbaal opgesteld omdat hij een beginnend bestuurder was. De andere bestuurder met alarm kreeg een onmiddellijke inning.

Van de 10 testen ‘drugs in het verkeer’ die werden afgenomen, resulteerden vijf van deze testen positief. Vier ervan zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Het voertuig van de andere bestuurder werd ingehouden.

Daarnaast werden er processen-verbaal opgesteld voor verval recht tot sturen, inbreuken op rijbewijs en sturen spijts verval, ontbreken van verzekering, inschrijving en keuring aanhangwagen, het ontbreken van inschrijving en verzekering 4-wieler met motor… Er werden verschillende onmiddellijke inningen opgesteld wegens GSM-gebruik achter het stuur, het ontbreken van brandblusser, inbreuken op inschrijving…

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans