Atheneum ontwikkelt Industry App in Europees samenwerkingsverband


Geraardsbergen. In functie van een Europees project ontving het GO! Atheneum Geraardsbergen een internationale delegatie van Volvo, één van de partners waarmee het samenwerkt aan de ontwikkeling van de Industry App.

Het Atheneum Geraardsbergen werkt samen met Volvo, Apro, Göteborgs Tekniska College en Goierri Eskola aan de uitwerking van een Industry App, een tool die het mogelijk moet maken om de kwaliteit van Europese stagebedrijven in de industriële en technische sector op te drijven alsook om de connecties tussen scholen en deze bedrijven te versterken waardoor internationaal gematchte leerlingen met de nodige multiculturele achtergrond goed voorbereid naar de stageplaats kunnen vertrekken. Via de app wordt ook de opvolging door de school tijdens de stage gemonitord.

Directeur Brecht Persoons licht toe: “In een eerste fase worden competenties aan opleidingen en beroepen gekoppeld, waardoor het zowel voor scholen als voor stagebedrijven op Europees niveau gemakkelijker zal worden om een geschikte stageplaats of stagiair te vinden. In de volgende fases worden de app en een e-learn platform gecreëerd die naast het verschaffen van informatie over het bedrijf en de job ook inzicht zullen geven op de cultuur van het land en van het bedrijf. Als school zijn we verheugd om onze kennis te kunnen delen. We zijn immers een voortrekker op vlak van internationale stages voor onze laatstejaars, maar hebben ook een uitgebreid aanbod aan technische richtingen die onder andere de ingenieurs van morgen voorbereiden op hun vervolgstudies. Naast een sterke technische achtergrond is ook kennismaken met de praktijk van onschatbare waarde.”

Een tussentijdse meeting in het Spaanse Baskenland staat nog op het programma in de herfst van 2022. In april/mei 2023 gaat de laatste bijeenkomst met alle partners door, op dat moment in Zweden. Tijdens dat slotevent zal het eindresultaat voorgesteld worden, waarna de app hopelijk snel door heel wat jonge Europese studenten gebruikt kan worden bij de zoektocht naar de ideale stageplaats!