Oosterzele mag fier zijn op zijn bloedeigen harmonie Con Animo

Stormachtig applaus voor solisten Bert en Nick Lauwaerts

voorzitter Pieter Vermassen

In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een heel genietbaar Lenteconcert gezien van de Koninklijke Harmonie Con Animo. Solisten Bert en Nick Lauwaerts (euphonium) kregen een stormachtig applaus en veroverden alle harten. Schitterend, zo kan men in één woord het Lenteconcert omschrijven. Het GC De Kluize zat aardig vol, van een mooi succes gesproken. De erkenning is voor voorzitter Pieter Vermassen, het bestuur en de muzikanten een grote eer.  55 gemotiveerde muzikanten, klassendirigent Bart Van Der Strieckt, vlotte presentatrice Katrien Haenebalcke, een opvallende scenografie, een heel aandachtig publiek, concert op hoog niveau, dat waren de ingrediënten van het Lenteconcert 2022. De bekroning van twee maanden intense repetities. Een krachttoer om nog zo’n concert in een mum van tijd te presenteren. De passie voor muziek.

Velen waren benieuwd hoe het gloednieuwe Lenteconcert zou klinken. Een ruim publiek schoof aan voor een plekje in GC De Kluize. Het werd een knaller van een concert. Het publiek zag dat het mega-goed was en bedankte na elk nummer met een minutenlang applaus. Met de muziekvereniging Con Animo heeft de gemeente iets uniek in handen, puur Oosterzeels en daar zijn we fier op.
Je zag duidelijk dat alle muzikanten zin hadden om op het podium te kunnen staan. Ronduit een topprestatie van de muzikanten. Het concert werd in stijl en klasse gedirigeerd door Bart Van Der Strieckt, en vlot gepresenteerd door Katrien Haenebalcke. Met knipoogjes, kwinkslagen, interactie en mooie bindteksten bracht ze de muziek dicht bij het publiek. De harmonie heeft met Bart en Katrien twee goudhaantjes in huis.
Er is voor zo’n concert duidelijk een ruim publiek te vinden, zo bleek ook in GC De Kluize. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Dirigent Bart Van Der Strieckt en de muzikanten hebben gepassioneerd gewerkt aan het concert.
Zo’n concert neerzetten, is ronduit een krachttoer. Bloed, zweten en tranen moet het gekost hebben voor de terecht strenge en rechtvaardige dirigent Bart Van Der Strieckt om zijn muzikanten te motiveren om zo’n concert op de planken te kunnen zetten.
De  55 – koppige bezetting gaf zich volledig. Een concert met veel enthousiasme gebracht.
Van ‘The Lord of the Rings’ tot ‘The Lone Ranger’
Katrien Haenebalcke

Vanaf de opener ‘The Lord of the Rings’ tot het finalenummer ‘The Lone Ranger’,  het klonk allemaal prachtig. De harmonie startte met het populaire ‘The Lord of the Rings’ inderdaad heel sterk. ‘Van een aanmoedigingsapplaus gesproken’, gaf presentatrice Katrien Haenebalcke mee

. De muzikanten, de solisten trokken meteen alle aandacht naar zich toe. Je zag ze zo openbloeien en bewezen op elk hun domein hun charisma. Met solisten Bert en Nick zat er een extra element in, dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte. Er kwamen dankwoorden van voorzitter Pieter Vermassen en Karel De Clercq. Bloemen voor dirigent Bart Van Der Strieckt en Katrien Haenebalcke.
De programmatie bleek een schot in de roos. Een concert op niveau. Kippenvelmomenten met ‘Perhaps Love’ en ‘Believe me, if All Those Endearing Young Charms’ met solisten Bert en Nick Lauwaerts. Wat ze klaarspelen op euphonium slaat alles. Indrukwekkend. Dat de gebroeders Bert en Nick met hart en ziel spelen straalt er vanaf. Ze halen werkelijk alles uit de kas. Het aandachtig publiek bij het nekvel gegrepen. Het bleef muisstil in de concertzaal. Energie die zichtbaar wordt. De vonken sloegen over naar het publiek. Bert en Nick wisten straf te verrassen. Bekroond met hét stormachtigst applaus van de avond.
Te oordelen naar het warm applaus en de positieve reacties die het Lenteconcert kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De muziekliefhebbers laten watertanden daar is de harmonie Con Animo ten volle in geslaagd. Knappe prestatie. Mooi om zien, 55 muzikanten, die met hart en ziel speelden. Het bleef gans de avond kijken, luisteren en genieten.
Con Animo palmde alweer het Gemeenschapscentrum De Kluize in. De harmonie  toonde nog maar eens haar veelzijdigheid. Een heel genietbare avond. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg een bisnummer. Con Animo mag absoluut fier zijn. Met de grootste onderscheiding geslaagd. Laat dit concert nog maar eens uw muzikaal vaccin zijn, met als onvermijdelijke bijwerkingen: plezier, bewondering en de onstuitbare drang om nog naar de concerten van Con Animo te komen.  (mvdv, foto’s ddl)