Jorato Elene weer op de planken

Na lang twijfelen, herhaaldelijk afwachten van beslissingen van het Overlegcomité, bedenken van mogelijke eigen organisatorische schikkingen enz., werd begin december van vorig jaar bij toneelkring ’t Rad Elene de knoop doorgehakt en beslist om, zoals in 2021, ook in de voorbije maand februari niet met een toneelproductie voor het voetlicht te komen. Tegelijk werd gehoopt dat dit voor Jorato, de jongerenafdeling die sinds 2018 binnen ’t Rad ook actief is, in de komende maand mei wel zou kunnen en deze verwachting komt nu uit.

Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei, telkens om 20 uur, en op zondag 15 mei om 15 uur komt Jorato Elene op de planken met de voorstelling van ‘De nablijfbunch’ in een theaterbewerking en regie van An Hellemans. Het toneelstuk brengt het verhaal van tien jongeren van een middelbare school die tijdens een strafstudie na de schooluren een opstel moeten schrijven over wie ze denken te zijn maar van deze opdracht komt niet veel terecht. Misschien was dat evenwel ook de bedoeling?

De elf jonge acteurs zijn: Floor Verhaevert, Nena De Cock, Merel De Cock, Merlijn Vermeiren, Joke Callewaert, Ayrton Deneir, Britt Van Dooren, Emiel D’Hoker, Milan Flamée, Flore Van Hooland en Yves Deneir. De opvoeringen vinden niet (meer) plaats in de zaal Sint-Cecilia maar in het stedelijk Ontmoetingscentrum Velzeke aan de Provinciebaan. Toegangskaarten kosten 9 euro (7 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar) en zijn te verkrijgen bij de leden van Jorato of kunnen gereserveerd worden door middel van een e-mail naar info@rad-elene.be of telefonisch via 0497 61 64 83 (na 19 uur).