Oosterzele: De Warmste Week bij Café Plankierke en Kapsalon Très Belle, 6.000 euro wordt geschonken aan sociale projecten.

De opbrengst van 6 000 euro is verdeeld aan de woonzorgcentra ter Veldbloemen en De Zilverlinde en het OCMW

Eind vorig jaar hebben Kapsalon Très Belle en Café Plankierke de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen voor lokale doelen, namelijk OCMW Oosterzele en de woonzorgcentra ter Veldbloemen en De Zilverlinde. Maar liefst 6 000 euro is verdeeld over beide organisaties. Zij zullen dat besteden aan acties voor kinderen in armoede en rusthuisbewoners. De Oosterzeelse initiatiefnemers werden op maandag in de bloemetjes gezet.

Het woonzorgcentra ter Veldbloemen en De Zilverlinde gaan het bedrag van 4.600 besteden aan de aankoop van een duofiets voor hun bewoners.

Het OCMW zal 1 400 euro spenderen aan vakantie-initiatieven en ecologisch buitenspeelgoed als actie in de bestrijding van kinderarmoede. Op die manier kunnen ook kinderen in armoede deelnemen aan Grabbelpas-activiteiten, sportkampen, speelpleinnamiddagen en andere initiatieven van de Oosterzeelse Jeugddienst. Kinderen zitten vaak te veel aan het scherm gekluisterd. Door ecologisch buitenspeelgoed aan te kopen wil het OCMW het buitenspelen stimuleren, verteld Els De Turck – schepen voor sociale zaken.