Dronefoto van de voorzijde van het kasteel van Steenhuize © M. Papeleu

Boek: De heren en prinsen van Steenhuize

Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 8 mei inschrijven op het prachtige boek ‘De heren en de prinsen van Steenhuize’.

Als geïnteresseerde in het plaatselijke verleden bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de geschiedenis van de heren en prinsen van Steenhuize. Gedurende anderhalf jaar zochten we in binnen- en buitenlandse archieven naar nieuwe gegevens en verzamelden vaak niet eerder gepubliceerd materiaal. In een nieuw boek hebben wij deze gegevens logisch gerangschikt. We beschrijven de lokale heren, de prinsen en de latere eigenaars: Gruuthuse, Egmont, de Richardot, de Bournonville, De Wolff, d’Hane de Steenhuyse, de familie De Frenne en de investeringsmaatschappij De Eik nv (geleid door de familie Van Wayenberghe, afkomstig uit Steenhuize). Ook de ontwikkeling van het kasteel wordt onder de loep genomen. Hierbij bespreken we de middeleeuwse motte en het huidige kasteel uit 1628/1630. In een aantal bijlagen leest u verhelderende randinformatie.

Algemene gegevens: 290 x 240mm met hardcover, ca. 235 pagina’s op ongestreken papier, met 150 afbeeldingen in kleur, gedrukt bij de ABC-drukkerij in Meerbeke (Ninove). Bij voorinschrijving (vanaf 18 april tot 8 mei) kan u het boek bestellen aan de gunstprijs van 30 euro (+ eventuele portkosten van 12 euro). U bent dan eveneens uitgenodigd op de voorstelling, die doorgaat in het kasteel van Steenhuize (max. twee personen per inschrijving). U kan er het boek komen afhalen en genieten van een hapje en drankje. Een deel van het kasteel en het park zijn dan ook uitzonderlijk te bezoeken. De voorstelling gaat door op zaterdag 25 juni om 14u.00 stipt en loopt tot 15u.30. Een tweede voorstelling gaat door op dezelfde dag om 16u.00 stipt en loopt tot 17u.30. Na de voorinschrijvingsperiode bedraagt de prijs van het boek 35 euro.

Bestellen met voorinschrijving tot 8 mei 

  • Bestel uw boek(en) via lukbeeckmans@hotmail.com of telefonisch 054 50 17 79. Gelieve te vermelden: uw volledige naam, adres, telefoonnummer en het uur waarop u aan de voorstelling wenst deel te nemen.
  • Bestelling alleen geldig na overschrijving: Op naam van: Boek heren en prinsen Bankrekeningnummer: BE 84 1431 1799 6359

Publicatie en voorstelling: met de medewerking van de investeringsmaatschappij De Eik nv, de Dienst Erfgoed van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, het Gemeentebestuur van Herzele (in het kader van Herzele 1050) en de Davidsfondsafdeling Steenhuize-Wijnhuize. Luk Beeckmans – Marc Van Den Berghe, auteurs