Oosterzele roept fietsers op om enquête in te vullen

Oosterzele wil nagaan of zijn inwoners de investeringen in het fietsbeleid als afdoend ervaren. Om dat te achterhalen, verspreidt de gemeente een enquête. Wie fietst door of in Oosterzele, kan zijn mening geven door scores toe te kennen op 14 vragen.

De enquête bevat stellingen over de beleving, infrastructuur en communicatie. Ze polst of fietsers het eens of oneens zijn met stellingen zoals ‘Ook ouderen kunnen hier met een gerust hart fietsen’, ‘Aan kruispunten kan ik veilig en vlot oversteken met de fiets’ en ‘Oosterzele moedigt fietsers actief aan’. Wie de enquête invult, kan scores toekennen van 1 (helemaal oneens) tot 5 (helemaal eens).

De enquête is digitaal en op papier beschikbaar om zoveel mogelijk burgers te bereiken. De digitale versie is te vinden via bit.ly/fietsenquête. De papieren versie steekt bij het infomagazine dat begin mei in alle Oosterzeelse brievenbussen valt. Deelnemers kunnen de vragenlijst invullen en indienen tot en met 19 mei 2022. Dat kan niet anoniem om te vermijden dat deelnemers meerdere formulieren indienen.

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen de enquête invullen om een goed beeld te krijgen van hoe burgers het fietsen in Oosterzele beleven. Ze zal met de resultaten aan de slag gaan om de fietsbeleving, – infrastructuur en – communicatie nog verder aan te scherpen en zo nog meer fietsvriendelijk voor de dag te komen.