Splinternieuw internaat wordt in gebruik genomen in Michelbeke bij Stella Matutina

Het internaat van Stella Matutina in Michelbeke staat open voor  internen  vanaf de lagere school tot en met de secundaire school.

Het is  een zorgzaam internaat waar de aandacht vooral gaat naar de harmonische ontwikkeling van al de internen. Het team zorgt ervoor dat alle internen kunnen samen leven, leren en vooral dat ze zich elke dag kunnen thuis voelen.

Sinds eind vorig jaar en dit jaar is men bezig met  de afbraak en de heropbouw van  de bovenste verdiepingen van het internaat vertelt  internaatbeheerder Elsy Godefroid.

“We streven naar een vernieuwd internaat dat voldoet aan de huidige normen zoals grootte van de kamers, voldoende sanitair, ruime ontspanningsmogelijkheden, brandveiligheid en  het comfort up to date maken. Zo kunnen we naast de kwalitatieve begeleiding ook een kwalitatieve infrastructuur aanbieden in een huiselijke sfeer.

Het internaatsgebouw is waardevol omdat het structureel en bouwfysisch in goede staat is.

De daken zijn vernieuwd en de binnen afwerking is gestart.

Waar vroeger het labo en de computerklassen waren, is deze oppervlakte nu mee opgenomen voor internaat kamers.

Zo ontstaat een compact gebouw waarin het internaat gecentraliseerd wordt. De gevels worden bijzonder goed geïsoleerd zodat het energiepeil sterk verbetert.

De aanleg van de brandweg laat toe dat er een bijkomende toegang tot het internaat en de school het  Instituut Stella Matutina is.

Ook de stookplaatsen, gescheiden riolering en technieken zijn opgenomen in het Masterplan.”

Klaar tegen het nieuwe schooljaar

De ingebruikname wordt verwacht tegen de start van het nieuwe schooljaar in september.

Het vernieuwd brandveilig internaat zal plaats bieden aan een 40 tal internen.

Wie graag mee wil leven, leren en spelen kan zich inschrijven in onze scholen, Het Groene Lilare en het instituut Stella Matutina en zich onderdompelen in de sfeer van ons warm  internaat besluit  Elsy Godefroid.

Foto het team dat de werken volgt met Elsy Godefroid (tweede van rechts)