Bepaal mee wie de veggie Nobelprei(s) wint in 2022 en breng je stem uit!

EVA Oosterzele (ProVeg België) reikt jaarlijks de Nobelprei uit aan een persoon of organisatie die het voorbije jaar in Oosterzele een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. In vorige edities wonnen Cathy Goyvaerts van Wonderworld, de  Scouts St. Kristoffel, Vers en Veggie/Fresh&Veggie en Cream&Crunch reeds de Nobelprei. De veggie hamvraag is echter: wie wordt de winnaar in 2022?

 

 

De genomineerden zijn voor 2022

Etenstijd (take away)


Kurt Uyttersprot kan met zijn take away en cateringbedrijfje Etenstijd naar de Nobelprei dingen omdat hij steeds een smakelijk, gevarieerd vegetarisch alternatief voorziet met zoveel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten.
Groenweg 22 Oosterzele

Coiffure Marva

Ook is Coiffure Marva genomineerd omdat dit luxueuze kapsalon in hartje Oosterzele resoluut de kaart trekt van vegan en niet op dieren geteste haarverzorgingsproducten.
Dorp 15 Oosterzele

De Frietketel

De Frietketel deze hippe frituur, genaamd naar zijn befaamde voorganger in Gent, breidde het laatste jaar het assortiment veggie en vegan snacks verder uit en alle frietjes en snacks worden er in plantaardige olie gebakken.
Dorp Ooterzele

STEMMEN doe je zo

Net zoals vorige jaren kan het publiek mee bepalen wie de Nobelprei in ontvangst mag nemen. Je kan stemmen tot 30 september om 20.00.u via https://gratispoll.be/poll/jd61z0/  of via de Facebookpagina van EVA Oosterzele.

Bekendmaking

De uitreiking van de Nobelprei vindt plaats op zaterdag 1 oktober te Waterrad 1 en wordt gekoppeld aan de EVA (ProVeg België) campagne Chili voor Willy. Willy staat symbool voor alle varkens die het slachtoffer zijn van de vleesindustrie. EVA vzw (ProVeg België) wil het voedselsysteem verplantaardigen en wil Willy helpen door minstens 6000 euro in te zamelen. Hiermee kan de  organisatie meer dan 10 000 nieuwe deelnemers werven voor de VeggieChallenge in maart en hen kennis laten maken met de plantaardige keuken. 90 % van de deelnemers aan de VeggieChallenge zegt dat ze ook na de campagne minder vlees blijven eten. Zo wordt het leven van duizenden varkens gespaard en kunnen heel wat meer varkens een gelukkig leven leiden zoals Willy. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bestel dan voor 29 september je veg afhaalchili’s, bereid door Cathy Goyvaerts van Wonderworld. Bij elke verkochte chili gaat een deel van de opbrengst naar EVA vzw (ProVeg België)!