Turnzaal GILO heeft nieuwe polyvalente en veerkrachtige sportvloer

Gemeente investeert 42.686 euro

De gemeente Oosterzele investeerde fors in de turnzaal van het Gemeentelijk Instituut voor Lager Onderwijs (GILO) in Oosterzele. Dit schooljaar kunnen alle kinderen van de basisschool en de leerlingen van het deeltijds kunstonderwijs (SAMWD) sporten en dansen op een polyvalente, veerkrachtige en veilige sportvloer. Die aanpassing is een grote verbetering voor alle gebruikers. De turnzaal van de gemeenteschool in Oosterzele heeft veel gebruikers.

Tijdens de schooluren sporten de kleuters en de scholieren in de turnzaal van het GILO Oosterzele. Na schooltijd krijgen de dansers van de lokale afdeling van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans er dansles. Het is ook de repetitieruimte van de lokale harmonie en de oefenruimte van de karateclub.  Maar die zaal stamde uit een ander tijdperk en was dringend aan vernieuwing toe. Het lokaal bestuur stemde in met een grondige renovatie. De investering kostte de gemeente 42 686 euro.

Er ligt nu een polyvalente en veerkrachtige sportvloer die extra veilig is tegen wrijvingsbrandwonden. De nieuwe ledverlichting zorgt voor de juiste lichtsterkte en is zuinig in verbruik. De oude turntoestellen zijn vervangen door moderne, flexibele exemplaren.

‘De leerkracht lichamelijke opvoeding is in de wolken met deze topsportzaal’, aldus directeur Els François van het gemeentelijk onderwijs. Door te kiezen voor een polyvalente vloer is de zaal geschikt voor elke sport, dans, maar bijvoorbeeld ook voor ons grootouderfeest. Ik ben een tevreden directeur.

Directeur Andy Dhondt van het deeltijds kunstonderwijs vult aan: ‘ De veerkrachtige vloer zal de dansers en in het bijzonder de balletdansers een extra push geven voor het uitvoeren van sprongen en pirouettes, met een minimaal risico op blessures’. Hij blikt nog even terug naar eind jaren tachtig: ‘Toen ik in het eerste leerjaar zat, was de turnzaal net vernieuwd. Nu, bijna 35 jaar later, mag ik de metamorfose opnieuw beleven!’Pieterjan Keymeulen, schepen van deeltijds onderwijs zag dat het goed was: ‘De renovatie is een win-winsituatie voor iedereen. Daar doen we het als bestuur voor.’

(mvdv, foto’s GILO, ddl)