Nieuwe directeur voor Sint-Barbaracollege Zottegem

Het nieuwe schooljaar betekende heel wat verandering in de lagere schoolafdeling van het Sint-Barbaracollege in Zottegem. Kurt Van Maldergem is er de nieuwe directeur. Hij vervangt Marc De Groote.

Kurt Van Maldergem kreeg op 1 september het volle vertrouwen van de leden van het schoolbestuur Katholiek Basisonderwijs Zottegem met als voorzitter Z.E.H. Deken Hans Vandenholen en nam naar verluidt een vliegende start, volop ondersteund door zijn superteam uit de afdelingen Heilig Hartplein en Trapstraat.

“Vanaf 16 augustus waren leerkrachten, administratief en beleidsondersteunend personeel, alsook onderhoudspersoneel en de vriendenkring druk in de weer om de kinderen in een nette en sfeervolle schoolomgeving te kunnen ontvangen”, aldus de nieuwe directeur Kurt Van Maldergem. Samen met een gedreven oudercomité werd, tijdens de georganiseerde klusjesdagen op woensdag 24 augustus (afdeling Trapstraat) en op zaterdag 27 augustus (afdeling Heilig Hart), bergen voorbereidend werk verzet. Een trotse directeur kon hier al overduidelijk ervaren dat hij met een erg gemotiveerd team aan zijn nieuwe opdracht kon beginnen. Op 1 september stonden dan ook heel enthousiaste juffen en meesters aan de schoolpoort en op de speelplaats. Elk van hen droeg een superheldencape, want het jaarthema luidt ‘SBC ontmaskert jouw talent!’”

“De kinderen kwamen op de eerste schooldag naar school verkleed als een superheld of -heldin. Elk kind is op zijn/haar manier knap: taalknap, muziekknap, beeldknap, rekenknap, natuurknap, samenknap, zelfknap of beweegknap. Tijdens dit schooljaar worden de kinderen, met al hun talenten, als 'Superkids' extra in de kijker gezet. De oproep om zich te verkleden werd een groot succes. Op de eerste schooldag stapten dan ook superhelden, wetenschappers, avonturiers, sportievelingen en andere grote talenten de schoolpoort binnen. Directeur Kurt en een delegatie van het oudercomité verwelkomden de ouders met een heerlijk kopje koffie zodat deze ook na 8.30 u. nog even konden napraten. Het leerkrachtenteam, op beide afdelingen, zorgden voor een warm onthaal voor elk kind. Het werd voor iedereen een blij weerzien en een onvergetelijke start van het schooljaar.”

“Op vrijdagavond 2 september werden de ouders, in elke klas, door de leerkrachten toegesproken tijdens een leerrijke infoavond op school. Als afsluiter van de avond kon er nagepraat worden in het gezellig praatcafé. De ouders en ook de kinderen genoten ervan elkaar nog eens terug te zien, na een deugddoende vakantie. Het startschot is gegeven! Volg de belevenissen van deze supertalenten op onze facebookpagina’s: SBC kleuternieuws, SBC Lager en SBC Trapstraat. Algemene info vindt u binnenkort op onze gloednieuwe website: www.kbz.be

Lees ook

Afscheidnemend directeur Marc De Groote blikt terug op 45 jaar in het onderwijs: “Zottegem verandert, dus ook haar scholen”