Mister Leather Belgium en International Mister Leather 22

Merelbekenaar Gaël Leung Chong Wo ontvangen in de raadszaal

Gael (38) uit Gent omschrijft zich als panda. Zijn moeder is Belgische, zijn vader half Chinees, half Mauritiaans. Een panda is een zwart-wit Aziatisch dier. Zijn liefde voor leer ontstond een vijftal jaar geleden.

Gael Leung Chong, die de titel van International Mr. Leather 2022 won op Memorial Day Weekend in Chicago,komt uit Merelbeke, België. Hij nam deel aan IML als Mister Leather Belgium 2020-2021. Als hij niet in leer is of leerevenementen bijwoont, is hij architect en doet hij aan interieurontwerp. Gaël en zijn man zijn al 16 jaar samen en hebben twee kinderen, 20 en 23.

Gaël startte het #WeAreFetish-project, een online platform dat een non-profitorganisatie is geworden die zich richt op het bevorderen van inclusie in de fetisjscene. Hij is ook vrijwilliger geweest bij Darklands in Antwerpen, dat nu een van Europa’s belangrijkste kink/fetisj-evenementen is geworden.

Hij zegt dat leer iets was dat hij begon door een leren broek bij meneer B te passen en dat het van daaruit verder ging met Darklands praktisch in zijn achtertuin. Tegenwoordig reist hij zelfs in volledig leer, maar probeert hij op vakantie meer casual te zijn. Gaël zegt echter dat hij dagelijks leer draagt, ook al is het maar een broek.

Het is op 35-jarige leeftijd dat ik onverwacht in aanraking kwam met fetisj, en ik bracht een eerste bezoek aan een fetisjwinkel, genaamd Mister B Antwerp. Eind 2015 kocht ik mijn eerste leren broek. Door deze broek te passen, werd het gevoel voor leer me duidelijk. Binnen 2 jaar had ik een volledig leren outfit van Boots tot muircap.

In 2016 zeiden vrienden van mij dat ik mee moest doen aan de wedstrijd van Mister Fetish Boots Belgium. The Boots Antwerp is een zeer bekende fetisjbar in Antwerpen en ik was meer geïnteresseerd in de ervaring iets buiten mijn comfortzone te doen, en de interessante prijzen voor de top 3 die daarmee gepaard gingen, dan echt te weten wat een titelhouder zou doen moeten doen. Als ik erop terugkijk, ben ik blij dat ik op de 3e plaats ben geëindigd, omdat ik niet klaar was voor de verantwoordelijkheden van een titel, en zeker niet klaar in mijn fetisj-evolutie. Maanden later werd mij door leden van mijn club MSC Belgium gevraagd
waarom ik niet meedeed aan de Mister Leather Belgium-wedstrijd. Ik wees de eerste keer af, en omdat ze me 1 jaar later in 2020 opnieuw bleven vragen, voelde het als het juiste moment om in deze ervaring te springen. Ik won de titel, in Darklands Antwerp, slechts 1 week voordat de wereld op slot ging.



International Mister Leather

Maar voor mij, na meer dan 2 jaar mijn Belgische titel te hebben gehad vanwege de COVID-pandemie, en met het gevoel dat ik tijdens mijn regeerperiode niet veel kon doen, besloot ik naar Chicago te gaan. Ik trad af als Belgian Mister 3 weken voor IML, en voor mij voelde het als een mooie ervaring om mijn carrière als Mister Leather Belgium te beëindigen. In mijn geval ging ik naar IML om dit grote, goed georganiseerde internationale evenement mee te maken, en ik had nooit gedacht dat ik de wedstrijd daadwerkelijk zou
kunnen winnen. Ik had nooit verwacht dat ik IML zou winnen, en nadat ik was afgetreden als Mister Leather Belgium, heb ik samen met mijn man een vzw opgericht. Het heet WeAreFetish. We hadden en hebben nog steeds plannen om de #WeAreFetish-merchandise naar de mensen te brengen, en met het inzamelen van fondsen willen we wereldwijd investeren in inclusieve evenementen. De fetisjscene is misschien een grote familie aan de
buitenkant, maar er is nog steeds een grote klus te klaren om iedereen erbij te betrekken, zoals vrouwen, transgenders, POC, sportkleding, enzovoort.