Schepen Orville Cottenie verlaat N-VA en trekt met neutrale lijst naar gemeenteraadsverkiezingen 2024

Zetelt vanaf 1 januari 2023 als onafhankelijke

Van een verrassing gesproken. Schepen Orville Cottenie verlaat met onmiddellijke ingang N-VA en trekt in 2024 vol overtuiging en vastberaden met een neutrale, niet – partijgebonden lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. ‘De hedendaagse kiezer houdt niet meer van ‘hokjesdenken’. De kiezer verkiest lokale bestuurders in wie ze vertrouwen hebben. Kandidaten waarvan ze de kwaliteiten én het engagement kennen. Vanuit die overtuiging heb ik, na rijp beraad en samen met andere dynamische Oosterzelenaars, besloten om in 2024 met een eigen partij aan de verkiezingen deel te nemen. Op die manier kan ik nu in alle sereniteit werk maken van een wervelende lijst met uitstekende kandidaten’, duidde schepen Orville Cottenie op een persconferentie zijn ronduit heel gedurfd en ambitieus project. Een naam voor de nieuwe partij is er nog niet. Dat wordt nog even brainstormen.

Vanaf 1 januari 2023 zal de eerste schepen en de daaraan verbonden mandaten de resterende twee jaar van deze legislatuur als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad. Orville Cottenie: ‘De voorbije 4 jaren waren voor mij, als eerste schepen van Oosterzele, heel leerrijk en boeiend. Bovendien boden ze me ook de kans om de bevolking van onze gemeente nóg beter te leren kennen. De vele activiteiten en evenementen waaraan ik deelnam en de talloze gesprekken die ik met de Oosterzelenaren voerde, hebben me een beter inzicht gegeven in hun noden, verwachtingen en wensen. Ik ontmoette daarbij ook tal van mensen die zich graag politiek willen engageren maar dat niet onder één bepaalde politieke vlag willen doen. Of mensen die om professionele redenen geen “kleur” kunnen of willen bekennen. Vaak personen met goeie ideeën en met een positieve ingesteldheid.
Mensen die bereid zijn om hun kennis en expertise in te zetten om projecten uit te werken die het algemeen belang dienen. En zo groeide bij mij het besef dat het erg jammer zou zijn om zulke mensen geen kans te bieden. Het is juist door het samenbrengen van al die verschillende ideeën en invalshoeken dat er meerwaarde wordt gecreëerd en men een breder beeld krijgt van wat er leeft in onze gemeente en van wat beleidsmatig wenselijk of noodzakelijk is. En om dit te realiseren is er nood aan een neutrale lijst. Een lijst van kandidaten met uiteenlopende politiek ideologische achtergronden, maar die allemaal één iets gemeenschappelijk hebben: zich inzetten voor het welzijn van onze gemeente en haar bevolking’.

Reactie N-VA: ‘

N-VA Oosterzele neemt akte van het ontslag van schepen Cottenie. We betreuren het vertrek van een gewaardeerd schepen. N-VA Oosterzele zal zich in 2024 als N-VA aan de Oosterzeelse kiezer presenteren. We geloven namelijk dat N-VA een sterk inhoudelijk merk is met sterke ideeën voor Oosterzele, Scheldewindeke, Moortsele, Gijzenzele, Balegem en Landskouter’, duidt Simon Lejeune, voorzitter N-VA Oosterzele.

(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).