Milieufront Omer Wattez wil samen met McDonald’s naar andere locatie zoeken


Geraardsbergen. Het Milieufront Omer Wattez wil met de fastfoodketen McDonald’s in gesprek gaan om een oplossing te zoeken voor de impasse. Het Milieufront wil zelf met de fastfoodketen zoeken naar een geschikte locatie voor een restaurant in Geraardsbergen. ‘We zijn tevreden dat een klein stukje natuur kan bewaard blijven. Het is een stukje natuur met een zekere biologische waarde’, zegt Joost Elet van het Milieufront over de huidige locatie aan de Astridlaan aan TV-Oost.

Volgens het Milieufront Omer Wattez is het belangrijk dat het stukje natuur aan de Astridlaan, waar Het fastfoodrestaurant McDonald’s komt, behouden blijft. ‘Er staan reeds vijftig volgroeide bomen naast een beek. Er is dan ook ruimte voor het water wanneer de beek overstroomt’, weet Joost Elet.

McDonald’s kan momenteel geen informatie geven over het verder verloop van de procedure. ‘We kunnen enkel benadrukken dat elke nieuwe opening gepaard gaat met de creatie van heel wat nieuwe jobs en elke medewerker krijgt ook vanaf dag één interne opleidingen. Al onze restaurants draaien bovendien op 100% groene energie en McDonalds België heeft een eigen afvalbeheerssysteem om het gesorteerde afval in onze restaurants in 6 afzonderlijke stromen te recycleren’, verklaart de fastfoodketen aan TV-Oost.

Het Milieufront Omer Wattez is bereid om met de betrokken partijen in overleg te gaan, maar laat tevens weten dat ze nooit met de plannen die nu voorliggen, zullen akkoord gaan. Het Milieufront is bereid om samen met McDonald’s naar een andere locatie te zoeken.

Het fastfoodrestaurant McDonald’s op de Astridlaan gaat voorlopig de koelkast in. Het Milieufront Omer Wattez tekende bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen bezwaar aan en verkreeg een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid. Tezelfdertijd heeft het Milieufront ook een verzoekschrift ingediend voor de vernietiging van het project.

McDonald’s en de deputatie hebben tot 15 januari 2023 de tijd om te beslissen of ze verder gaan met de procedure en een beoordeling ten gronde vragen van de Raad. Zo niet wordt de vergunning automatisch vernietigd. McDonald’s kan altijd nog een nieuwe vergunningsaanvraag indienen.

Julien Borremans

Lees ook:

Fastfoodrestaurant McDonald’s op de Astridlaan gaat voorlopig de koelkast in.