Parcours carnavalstoet in Zottegem-centrum gewijzigd

Na twee jaar afgelasting wegens corona mogen op zaterdagavond en -nacht 7 januari de carnavalisten en andere mombakkesen en zotskappen het Zottegemse stadscentrum weer innemen. Naar aloude gewoonte wordt deze carnavalsviering geopend met de traditionele stoet door de binnenstad maar deze optocht, opnieuw voorafgegaan door een reclamekaravaan, kan ditmaal niet helemaal het vertrouwde parcours volgen. Een werfconstructie in de Hoogstraat maakt het namelijk onmogelijk om de carnavalisten met grote praalwagens door deze centrumstraat te laten trekken en hierdoor valt ook de passage aan het kruispunt De Luchtbal en op de Zavel weg. Noodgedwongen wordt het parcours enigszins ingekort en zal het vanuit de Meerlaan via de Molenstraat naar de Trapstraat gaan, vanwaar dan verder weer het normale traject kan gevolgd worden.

Eerder gebeurde het ook al twee keer in drie jaar dat een parcourswijziging zich opdrong. In januari 2013 was een werfkraan die opgesteld stond aan de hoek Hoogstraat/Zavel, er de oorzaak van dat toen dezelfde alternatieve (kortere) route als nu moest gevolgd worden. In januari 2015 waren de werken die in het kader van de stadskernrenovatie uitgevoerd werden op het Stationsplein, de spelbreker die de doortocht via het Stationsplein en de Stationsstraat onmogelijk maakte. Toen ging het vanuit Bevegem via de Van Aelbrouckstraat, Kazernstraat en G. Schockaertstraat naar Montmartre en verderop vanuit de Hoogstraat rechtdoor naar de Markt en Heldenlaan.

Ziehier het volledige parcours waarlangs men de 63ste editie van de stoet zal kunnen zien doortrekken: Kastanjelaan, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Sint-Annastraat, F. De Beckstraat, G. Schockaertstraat, Montmartre, Burg. F. De Meyerstraat, Meerlaan, Molenstraat, Trapstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt en Heldenlaan (kant stadhuis naar beneden). De vorming van de stoet gebeurt aan de parking Bevegemse Vijvers, de ontbinding ervan ter hoogte van de rotonde aan het Kasteel van Egmont. De reclamekaravaan, gevolgd dor de eigenlijke carnavalsoptocht, vertrekt om 18 uur vanuit de Kastanjelaan.

Lees ook ‘Wegen vrij voor carnaval in Zottegems stadscentrum’ via deze link.