Landelijke Gilde blij met overdonderend succes van Verlichte Tractorentocht

Voorzitter Danny Meersman: ‘We zijn ons publiek én medewerkers echt dankbaar

‘We beleefden een recordeditie van onze verlichte tractorentocht. Een overdonderend succes. De derde editie lokte 165 deelnemers. Van een overdonderend succes gesproken. We zijn onze medewerkers Jong Landelijke Gilde Oosterzele en Groene Kring Midden Oost – Vlaanderen heel dankbaar. De pas opgerichte Groene Kring heeft al ruim 60 leden. Het deed ons bestuur van Landelijke Gilde Oosterzele enorm veel deugd om een massa volk te zien langs het 13 km lange parcours. We willen met onze optocht van versierde tractoren de land- en tuinbouw in een positief daglicht stellen, maar ook sfeer brengen in de nieuwjaarperiode’, weet de gelukzalige LG – voorzitter Danny Meersman.

En of het publiek de stoet heeft gesmaakt. ‘Veel mensen langs het parcours, in de dorpskernen een massa volk (uw reporter keek mee in Dorp Oosterzele, er was inderdaad veel volk opgedaagd), zwaaiende kinderen, applaus, feestjes langs de baan, voetbalclub KVV Windeke pakte uit met een bar op het Marktplein, enthousiaste reacties, het maakt bij mij als voorzitter én het bestuur veel emoties los’, vervolgt Danny Meersman. Letterlijk en figuurlijk, een stralende stoet. 165 licht kunstwerken. Landelijke Gilde is fier op zijn plek, het landelijke Oosterzele, en wil dat ook geregeld tonen.

De stoet dan. Groot is hij zeker, er is duidelijk uren en uren werk ingekropen. Er zijn deelnemers die er dagen aan werken. Alle deelnemers hebben veel moeite gedaan om hun tractors feeëriek te verlichten. Echte pareltjes. Landelijke Gilde slaagde in zijn opzet, met de gratis parade wil men mensen samenbrengen. Bij de doortocht van de eerste tractor (bestuurt door voorzitter Danny Meersman), stijgt het geroezemoes al op. Als de stoet gestaag verder trekt (ruim 1 km aan tractoren) zwelt het applaus aan. Die duizenden lichtjes zorgen voor een betoverende sfeer. Bewondering alom. Landelijke Gilde wil het evenement laagdrempelig, gratis en toegankelijk voor iedereen houden. De return is groot, bewondering voor het LG –event dat Oosterzele op de kaart zet, de geslaagde stoet geeft natuurlijk ook een boost voor de landbouw, die nog altijd in een moeilijke periode zit.

De afterparty in Den Amb8 werd een voltreffer. Een bomvolle zaal genoot van de opzwepende muziek van deejay Boer Boeri (een pluim voor Jo De Sutter). Ambiance troef. De harten ingepakt. Wat een afsluiter voor de succesvolle Verlichte Tractorentocht.

‘We houden eraan nog eens alle medewerkers, seingevers, lokale politie, gemeente, de pers, Radio2, de catering,  én het heel enthousiast publiek oprecht te danken. Oost- Vlaamse KLJ afgevaardigden tekenden present en hebben plannen om een KLJ – afdeling op te richten in Oosterzele en regio. ‘Een plattelands jeugdvereniging is een schakel die nog ontbreekt in onze plattelandsgemeente’, duidt Danny Meersman die graag nog volgende boodschap meegeeft: denk aan de toekomst, draag zorg voor het boer- en tuinderplatteland.  Interesse? Geef een seintje naar Danny Meersman, danny.meersman2@telenet.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).