Ludwina D’Haese op 92-jarige leeftijd overleden

Geraardsbergen. Mevrouw Ludwina D’Haese is op dinsdag 3 januari 2023 te Geraardsbergen overleden. Ze werd op 26 augustus te Geraardsbergen geboren en werd 92 jaar. Ludwina heeft heel haar leven in de Oudenbergstad gewoond. De meeste mensen kennen haar van Het Broodhuis in de Lessensestraat. Voordien was de bakkerij in de Collegestraat.

‘Ludwina D’Haese was de dochter van Bert D’Haese-Tinel, een voorman in de Vlaamse ontvoogding’, weet Albert Schrever. In 2006 nam ze deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stond voor de N-VA op de 19de plaats van de kartellijst N-VA en CD&V. Ludwina viel op door haar Vlaams reflex, maar ook door haar humor, waardoor ze heel wat kon relativeren.

‘Ze was de zus van de bekende Geraardsbergse kunstenaar Roel D’Haese. Ze was erg belezen en bovendien was bijzonder vriendelijk in de omgang. We herinneren haar ook vast door haar witte kledij, die ze steeds droeg’, vult Albert Schrever aan. Een paar jaar geleden verhuisde ze van Het Broodhuis naar De Populier. Ze laat kinderen en kleinkinderen achter.

De afscheidsdienst van Ludwina D’Haese verloopt in intieme kring. We wensen de familie heel veel sterkte toe.

Julien Borremans