Schepen Véronique Fontaine en raadslid Saskia Monseur van de Open Vld nemen ontslag

Rurik Van Landuyt

Geraardsbergen. Schepen Véronique Fontaine (Open VLD) legt haar ambt omwille van persoonlijke redenen neer. Rurik Van Landuyt neemt de fakkel van haar over. Hij al heel wat politieke kilometers op de teller. Hij was voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Open Vld en was eerder ook al schepen. Ook gewezen voorzitter van de plaatselijke Open Vld Saskia Monseur verlaat de gemeenteraad.

Véronique Fontaine verlaat na zestien jaar de gemeentepolitiek. Ze was ook tien jaar schepen. In de huidige legislatuur was ze verantwoordelijk voor Economie & Tewerkstelling, Ruimtelijke Ordening & Stedenbouw, Landbouw. Fontaine verlaat met pijn in het hart het schepencollege en wenst haar opvolger alle succes toe.

Raadslid Rurik Van Landuyt zal als schepen de beleidsdomeinen van Véronique Fontaine overnemen. Rurik Van Landuyt heeft heel wat politieke ervaring. Als schepen volgde hij Erwin Franceus op, die ook vroegtijdig de fakkel doorgaf. Bovendien was hij jarenlang voorzitter van de partij.

Saskia Monseur houdt het als gemeenteraadslid voor bekeken. Ze verlaat Geraardsbergen en kan zo niet meer in de gemeenteraad zetelen. In 2019 werd ze voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Open Vld. Begin vorig jaar nam ze de fakkel van Manu De Backer over, die om professionele redenen de gemeenteraad vaarwel zei. Saskia Monseur wil zich focussen op haar professionele activiteiten.

Julien Borremans