© Zottegem Atletiek

Tip voor zondag: provinciaal kampioenschap veldlopen in Zottegem

Komende zondag 15 januari organiseert Zottegem Atletiek het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen op het festivalterrein op de sportsite Bevegemse Vijvers. Voor het eerst zal er ook een G-veldloop georganiseerd worden. Afspraak vanaf 10.30 uur.

“In 2019 mochten we samen met onze vele vrijwilligers, al eens het Provinciaal Kampioenschap (PK) organiseren en toen kwamen er liefst 1.322 atleten duelleren voor de drie podium plaatsen van de 26 reeksen”, vertelt Patrick Depuydt van Zottegem Atletiek. “We beschikken over een typische veldloop met een mooie aanloopstrook, een lastige klim, een afdaling, mooie glooiingen in het veld met daarbij een bosgedeelte om het plaatje compleet te maken. Kortom alles wat je van een klassieke veldloop mag verwachten. Wie zich tot winnaar kan kronen mag dan ook zeker zeggen dat hij een echte veldloop specialist is. Iedere deelnemer ontvangt ook een
attentie na de aankomst. De toeschouwers worden verwend door het panoramisch zicht en een tent (450m²) op het terrein. Kortom het zal een feestgebeuren zijn, waar de atleten centraal staan. Ook zullen de talrijke sponsors die onze vereniging steunen van de partij zijn en betrokken worden bij al de podium ceremonies en dus zullen ook zij deel uitmaken van wat één groot feestgebeuren zal worden. De Vlaamse Atletiekliga stuurt trouwens in primeur een fotograaf en tekstschrijver om verslag uit te kunnen brengen van ons Provinciaal Kampioenschap. Samen met de vele vrijwilligers zijn we er alvast van overtuigd dat deze editie alle records zal breken en nodigen we jullie dan ook iedereen uit om van deze editie een groot succes te maken. De toegang bedraagt 5 Euro voor bezoekers (vanaf 12 jaar).”

Meer info?

Website en Facebookpagina van Zottegem Atletiek