Tom Burms uit Sint-Lievens-Esse fietst 24 uur op de rollen en rijdt 18x Alpe d’Huez op tvv Kom Op Tegen Kanker

Tom Burms fietst 24 uur op de rollen en rijdt 18x Alpe d’Huez op tvv Kom Op Tegen Kanker.

Dat de man uit Sint-Lievens-Esse geen uitdaging uit de weg gaat, daar verschieten we niet van. En dat hij het hart op de juiste plaats heeft, daar twijfelen we niet aan. Tom wou voor de tweede keer in zijn carriere 24 uur op de rollen fietsen om op deze manier geld in te zamelen voor KOTK. Afgelopen weekend was het zover. Na heel wat randvoorbereidingen en heel wat trainingskilometers startte Tom op vrijdagavond 10 februari om 20 uur voor zijn fietsmarathon.  In de St. Annazaal te Bambrugge was alles in gereedheid gebracht om deze topprestatie tot een goed einde te brengen. De DJ van dienst deed zelfs mee met Tom en draaide op zijn beurt 24 uur aan een stuk muziek. Fietsvrienden konden tegen betaling samen met Tom ook een uurtje mee Zwiften op de rollen die naast hem op het podium stonden. Alles was dus aanwezig om Tom zijn immens zware uitdaging te laten vervullen. Hij wilde tevens zijn record van 17 virtuele beklimmingen van de beruchte Alpe d’Huez verbeteren.

Mede met de steun van heel wat sympathisanten, familie en vrienden, opswepende muziek, drank en verteer, slaagde Tom er in om na 24 uur de ongelooflijke kaap van 18 beklimmingen te overwinnen. Een waar huzarenstukje dat heel wat zweet heeft gekost. In 24 uur legde hij maar liefst 450,8 km af, met nog eens  18821 hoogtemeters er bovenop.

24 uur lang werd Tom omringd door collega fietsers en mensen die hem een hart onder de riem kwamen steken. “Enkel om 5 uur in de ochtend was er eens een verhuurfiets vrij, maar voor de rest van de tijd werd ik steeds gesteund”, aldus Tom.

Deze actie stond volledig in het teken van Kom Op Tegen Kanker. Tom neemt nu al enkele jaren deel aan de 1000 km die elk jaar doorgaat tijdens het Hemelvaartweekend. “Dit jaar fietsen we zelfs met 4 ploegen. Twee ploegen fietsen mee met het internationale peleton en de andere 2 ploegen vertrekken steeds vanuit Mechelen om 4 dagen aan een stuk in België 250 km rond te fietsen. Dit betekent dat we toch 23000 euro moeten ophalen. Deze fietsmarathon brengt alvast ongeveer een 10000 euro op. Ook de vele sponsors doen hun duit in het zakje, want zonder hen zou dit ook niet realiseerbaar zijn. Vandaar ook mijn dank aan mijn trouwe sponsors. “

Vanaf nu is het dus uitkijken naar dat Hemelvaartweekend van 18 t.e.m. 21 mei.

Met dank aan de vele sponsors:

Van Cauter, Welleman – Wonen met meerwaarde, JDS projects, Secuur, Ferhairra, Ardj, Bustique, Delicioso, Padel Erpe-Mere, Transport Burms Ignace, Dap Radius, Doltcini.

 

Wil je Tom nog extra steunen? Dan kun je een bedrag storten op rekening BE95 3632 2751 5358 met mededeling ‘Fietsen kotk’. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.