Na overlijden juf Greet: stedelijke basisschool schenkt 1.000 euro aan vzw die zich inzet voor kinderen met verdriet

Na het overlijden van een geliefde collega juf Greet heeft de stedelijke basisschool in Zottegem 1.000 euro, de opbrengst van de kerstmarkt op school, geschonken aan vzw Talismanneke, een organisatie die zich inzet voor kinderen met verdriet.

Onze school kreeg op 28 augustus, eerder dit jaar, het nieuws dat een collega was overleden. Dat was een bijzonder zware klap voor de ganse school. Zowel leerlingen, ouders als het schoolteam gingen door een moeilijke periode”, zegt directeur Daphné Roman. We moesten snel schakelen, 1 september zag er opeens helemaal anders uit. We konden dit schooljaar niet feestelijk inzetten, maar moesten opeens stil staan bij het verdriet van heel veel mensen. We werden in dit gebeuren heel sterk bijgestaan door Katrien De Decker. Katrien is zelf afkomstig van Erwetegem, is inspecteur Rooms Katholieke Godsdienst, naast haar job als docent voor de lerarenopleiding in Odisee Aalst, maar ook deskundige in verlies en rouwen. Zij bracht ons in contact met VZW Talismanneke. Een VZW die zich inzet voor kinderen met groot verdriet. De materialen en methodieken die zij aanreikten, zijn van enorm belang geweest voor ons als school.”

“Tot vandaag, kunnen wij blijven rekenen op hun steun. Kinderen die tranenpost sturen naar de VZW, krijgen hele mooie feedback terug. Omdat we hiervoor bijzonder dankbaar zijn, wilden we iets terug doen voor de VZW. Onze opbrengst van de kerstmarkt in december, schenken we daarom graag aan hen. Daarnaast hebben we met de opbrengst ook zelf rouwkoffers gemaakt met materialen die ons kunnen helpen bij kinderen die verdriet ervaren. Onze leerkrachten van de levensbeschouwelijke vakken, juf Caroline en juf Wally, zijn hierin de trekkende kracht en professionaliseren intussen verder rond het thema. Op die manier hopen wij onze kinderen en het team maximaal te kunnen ondersteunen. We overhandigen de cheque ook graag aan onze nieuwe boom, die symbool staat voor de herinnering aan juf Greet. Binnenkort komt er nog een mooie bank rond, met een opschrift voor juf Greet. Dat geeft ons de kans om af en toe te kunnen stilstaan bij ons verdriet, wanneer we dat nodig vinden. We hopen alvast dat onze steun aan VZW Talismanneke ervoor zorgt dat zij alle kinderen die steun nodig hebben, de nodige steun kunnen bieden. Want de steun die wij mochten ervaren, is alvast van onschatbare waarde geweest.”

Meer info?

Stedelijke basisschool Zottegem

vzw Talismanneke