Zottegemse concertband Opus 7 jubileert met ‘Back in Time’

Uitstel is geen afstel. Nadat het vermaledijde coronavirus in 2020 roet in het eten gooide en de viering van het 25-jarig bestaan toen noodgedwongen moest afgelast worden, maakt de Zottegemse concertband Opus 7 – met ook roots in buurgemeente Lierde – nu op vrijdag 28 en zaterdag 29 april afspraak voor een jubileumconcert onder de noemer ‘Back in Time’.

Het concert brengt niet alleen een terugblik op een kwarteeuw muzikaal plezier maar wordt ook, zowel voor muzikanten als sympathisanten, een echte reünie en nostalgisch weerzien. Voor het publiek is muzikaal topentertainment verzekerd. Daarvoor bevat het programma alle nodige ingrediënten met zowel Opus 7-klassiekers en vurige nummers uit de oude doos (El Cumbanchero, Spanish Fever, Tom Jones, Deep Purple, …) als andere swingende hits en toppers. Ook met enkele eigen bewerkingen van Uptown Funk, ‘90s and ‘00s Party Hits e.a. zal dirigent Braam De Tandt de zaal zeker laten daveren. Hij zal trouwens ook het dirigeerstokje delen met de vroegere bandleiders Tom Coessens (1995 tot 2001), Wim Tillon (2002 tot 2007) en Bram Minnaert (2008 tot 2016).

Place to be op vrijdag 28 en zaterdag 29 april, telkens met aanvang om 20 uur, is het OC De Lier aan de Nieuwstraat in Lierde. De toegangsprijs bedraagt 12 euro, voor kinderen jonger dan 12 jaar en leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Zottegem 5 euro. Tickets kunnen besteld worden via www.opus7.be/tickets.